Wat is de zomer toch fijn! - Gooisch... als lifestyle

Wat is de zomer toch fijn!

Natuurlijk is deze zomer anders dan andere jaren! Het is een zomer die toch in het teken staat van het vervelende coronavirus. Maar tussen de regels door kunnen we toch wel genieten van wat er wel mogelijk is! Natuurlijk blijft de regel: blijf veilig, laten we ons houden aan de maatregelen!

Het is ongelooflijk pittig geweest voor de horeca. Zij mogen weer, al even natuurlijk, maar toch merkte ik zelf dat velen hierin terughoudend waren. Ondanks alle maatregelingen die restauranthouders hebben genomen, trof ik regelmatig restaurants halfvol aan. Op zich voor onze eigen veiligheid niet vervelend, maar een beetje reuring mis je dan toch wel. Ook in het weekend op de kop van Zuid in Rotterdam bleef het rustig en dat is echt uitzonderlijk. Laatst waren we in Amsterdam bij Brooks, ongelooflijk lekker gegeten, en echt zo’n leuke plek om even neer te strijken. Het ligt tegen Oud-Zuid aan en de auto kan voor de deur geparkeerd worden. Ook hier kun je gezellig winkelen en is een stuk veiliger dan de Kalverstraat. Ga hier eens langs om het zelf te ervaren!

Op het moment verblijf ik in Spanje, waar ik veel reacties en vragen op heb gekregen. Het is hier zo ongelooflijk rustig, de stranden waren van de week bijna leeg, restaurants zijn rustig (met het weekend uitgezonderd, want dan komen de Spanjaarden uit het binnenland) en men houdt hier echt heel erg rekening met elkaar. Als afstand houden noodzakelijk is, dan gebeurt dat ook. Het voelt nogmaals heel veilig hier. Zeker als ik de stranden afgelopen week in Nederland zag… 

Reizen naar het buitenland is een keuze, maar je kunt het zelf zo spannend maken als je zelf wilt. Het leven hier is vooral buiten en daar zou je niet veel gevaar oplopen. Hotels naar ik hoor zijn slechts voor 30 procent volgeboekt, een andere optie is een huisje huren. Zeker ook nog fijn in september en oktober, wanneer het in Nederland weer wat frisser wordt en hier in Spanje nog rustiger. En zo lang het kan… Wij houden de buitenlandse reisinformatie goed in de gaten en tot nu toe genieten wij van een heerlijk Spanje. Maar hoor ook zeker goede berichten uit andere oorden. 

In Nederland blijven is dit jaar natuurlijk een goede optie. Ook daar is genoeg te doen en op zich zeker zo gezellig als iedereen een beetje thuis blijft. Laat augustus maar een mooie maand worden en laten we een beetje passen op elkaar!

Stay safe, enjoy summer!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën