Wel of niet naar het buitenland? - Gooisch... als lifestyle

Wel of niet naar het buitenland?

Onlangs zijn we tien dagen in Spanje geweest. En ja, we zijn gewoon met het vliegtuig gegaan. Natuurlijk bedenk je van te voren wel wat er eventueel fout zou kunnen gaan, met name natuurlijk op het gebied van Corona…

Toen de grenzen weer open gingen, twijfelden we geen moment. We wilden heel graag naar Spanje, heel graag weten hoe alles erbij zou staan. Er waren veel reacties op onze trip naar het zuiden. Toch begrepen veel mensen toch niet dat we dit gingen doen en hadden er wel een mening over. Graag deel ik met jullie hoe wij het ervaren hebben. 

De vlucht

Vanaf het moment dat je de luchthaven betreedt, ben je verplicht een mondkapje te dragen. Mocht je wat willen eten of drinken, dan mag deze natuurlijk even opzij of af. Transavia had het verder goed geregeld. We gingen in shifts naar binnen. Dit omdat zoveel mogelijk het passeren van andere passagiers te voorkomen. Tijdens de vlucht moesten de mondkapjes op blijven, er werd gevraagd zoveel mogelijk te blijven zitten en zo min mogelijk van het toilet te gebruik te maken. Op zich allemaal logisch en het was maar voor nog geen twee uurtjes. Barcelona Airport was nagenoeg leeg! We kwamen in de avond aan, alle winkels waren dicht, dus het was doorlopen en zorgen dat je zo snel mogelijk de luchthaven zou verlaten. Wel werd de temperatuur gecheckt van iedereen, maar bracht verder geen vertraging of problemen. Alles ging heel snel en natuurlijk ben je blij als blijkt dat je er ook later niets aan over hebt gehouden.

In Spanje zelf

Eerlijk? Ik voelde me in Spanje veiliger op straat en in de winkels dan hier. In Nederland lijkt het wel of iedereen vergeten is dat er nog Corona op de loer ligt. In Spanje zijn er redelijk strenge regels: mondkapjes op in alle openbare ruimtes zoals de supermarkt, de bank en alle winkels. Op straat wordt het aangeraden, maar blijft het jou keuze. Overigens geldt dit ook in Frankrijk en Duitsland. In de auto mag je hooguit met vier personen zitten en alleen als je familie bent van elkaar. Anders mag je slechts met twee personen in de auto met een mondkapje op. Op het strand mag je natuurlijk zonder mondkapje genieten van de zon en de zee, maar ook hier merkten we dat iedereen wel gepast afstand houdt. Ik vond er allemaal niets mis mee.

Restaurants en horeca

In restaurants hoef je geen mondkapje op zodra je aan tafel zit. Ga je naar het toilet, dan gaat ie weer op. Verder hebben we een aantal keer gewoon lekker gegeten buiten de deur en het was heel goed te doen. 

Dus… Ga je op vakantie, bereid je goed voor. Download de app van het RIVM en bekijk van dag tot dag de situatie in het land. Meld je aan bij het consulaat, zodat zij weten waar je zit. Dat is gratis en je krijgt per SMS een bericht als de situatie in het land of in de buurt verandert. 

Ik zou zeggen: Als je wilt, ga lekker en geniet ervan. Voel je je er niet goed bij, geniet van het prachtige Nederland! Fijne vakantie! 

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën