Als een vis in het water verwelkomen we de Hollandse Nieuwe - Gooisch... als lifestyle

Als een vis in het water verwelkomen we de Hollandse Nieuwe

 

De Hollandse Nieuwe is weer in ons land en dat moet gevierd worden. De grote haringpartijen konden geen reguliere doorgang vinden maar we wilden dit nationaal trotste moment niet aan ons voorbij laten varen. Samen met ons hadden de heren hun beste maatjespak ervoor aangetrokken. En de dames? Die behoorden tot het neusje van de zalm.

 

 

We vertrokken met enkel eersteklas ingrediënten aan boord; vanzelfsprekend de haring van visboutique Jan van As, die naast het tonnetje haring ook 2 van zijn parelvissers Jacob en Eric gedurende de gehele reis bij ons aan boord had geplaatst. De haring blijkt het wachten méér dan waard, hij is vet en ziltig en daar had Jaap Sonnemans van AIX Rosé rekening mee gehouden. Want vis moet zwemmen. Zodoende hield hij ons goed aan het wijntje, niet te verwarren met aan het lijntje. Organisatoren houden een praatje. Marijke Helwegen vertelt ons hoe ze zelf ooit als zeemeermin is gevangen door een stel schippers. En vervolgens weer overboord is gegooid (hier te zien). Frits Huffnagel is de gangmaker aan boord en voorziet ons van hilarische meezingers terwijl we schuilen onder een brug omdat het regent als pijpenstelen. Echter mocht dit de ambiance niet drukken. Integendeel, het gaf een extra dimensie.

 

 

Ai, ai, captain! Werd er luid geroepen en zo maakt de schipper van Jelmer de Boer van Floating Amsterdam, waar geen water te diep voor is, een tussenstop aan de steiger van Sofitel Legend The Grand. Hier staat de directie onder leiding van Emmy Stoel op ons te wachten met ijspret. Het was een keurige bedoening met allemaal maatjes, van kwallen hadden we geen last.

 

 

Fotografie: Martin van Os

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën