28e Hilton Haringparty online belevenis - Gooisch... als lifestyle

28e Hilton Haringparty online belevenis

 

Wél nieuwe haringen, maar geen gasten live aanwezig bij de 28e Hilton Haringparty op vrijdag 12 juni. Honderden genodigden beleefden thuis de spectaculaire aankomst van het eerste vaatje mee via een liveverbinding met de tuin van Hilton Amsterdam. Zij zagen hoe het eerste vaatje haring ‘coronaproof’ aan een parachute vanaf een drone werd gedropt, nadat het een zwerftocht boven Amsterdam had gemaakt. Het leverde mooie beelden op, zoals het Youtube-filmpje laat zien.

 

 

Anders dan in voorgaande jaren waren er geen honderden gasten in de tuin van Hilton Amsterdam, vanwege de coronamaatregelen. Genodigden konden eerder op de dag haringen ophalen op verschillende locaties, zodat ze toch mét nieuwe haring de aankomst van het eerste vaatje online konden volgen. Een aantal speciale gasten kreeg in de loop van de dag de nieuwe haring persoonlijk aangereikt door de gastheren Roberto Payer en Maria Ghebresselasi van Hilton Amsterdam en Eric van As van het Nederlandse familiebedrijf Versvishandel Jan van As. Onder hen was ook Marijke Helwegen, een van de allertrouwste gasten van de jaarlijkse Hilton Haringparty en enthousiaste haringliefhebster. Zij werd voor de ingang van het hotel ontvangen en mocht voorproeven.

 

 

Tradities moet je koesteren
Het was voor de gastheren geen vraag of de jaarlijkse Haringparty in coronatijd zou doorgaan. Roberto Payer: ”Tradities moet je koesteren, dus hebben we ervoor gezorgd dat onze genodigden dit keer in hun eigen omgeving konden genieten van dit spektakel én van de Hollandse Nieuwe.” Eric van As: “De haring is echt uitmuntend dit jaar, met een mooi vetpercentage dankzij het warme voorjaar. Dat wilden we met deze bijzondere ‘Haringparty- thuis’ graag veel mensen laten ervaren. En goed om te weten voor de liefhebbers: als groothandel zorgen we er dit jaar ook voor dat onze Nieuwe Haring rechtstreeks beschikbaar is voor particulieren.” Hoezee! Heb jij de Hollandse Nieuwe van dit jaar al gehad?

 

Fotografie: Richard Mouw

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën