Twee maanden Corona en hoe nu verder? - Gooisch... als lifestyle

Twee maanden Corona en hoe nu verder?

Net na het uitbreken van alle paniekverhalen, dat we allemaal zoveel mogelijk binnen moesten blijven, dat Nederland in een bijna lockdown ging, had ik het best naar mijn zin thuis. We hebben een fijn huis met een tuin, dat is ons geluk en dat besef ik me zeker wel. Maar ik genoot en ik geniet er nog steeds van het gezin compleet veel thuis te hebben. Klusjes werden aangepakt, we gingen veel sporten en spelletjes doen. Puzzels werden uit de kast gehaald en een feestelijke maaltijd koken werd onderdeel van de dag.

Nu we twee maanden verder zijn en de maatregelingen versoepeld worden, moet ik toegeven dat ik heel erg toe ben aan het zien van mijn vriendinnen en mijn ouders. Mijn ouders heb ik al een paar keer bezocht. Zij wonen op zich zelf en ik kan ze ontmoeten in de tuin door het mooie weer dat we continue hebben. Met vrienden vond ik dat lastiger, maar we hebben zo waar het eerste stel over de vloer gehad. Ik kan jullie niet uitleggen hoeveel energie me dat gaf. Of ik een avondje uit dansen was geweest. Ik liep de zondag erna helemaal op vleugels.

Toch vind ik het nog steeds een beetje dubbel. Het is fijn dat op dit moment de aantallen van besmetting aardig in controle zijn. Tegelijkertijd heb ik het gevoel dat het virus op de loer ligt om weer toe te slaag. En wat als het ons zelf overkomt? Ik ben daar nog steeds wel een beetje angstig voor en jullie? Wel geloof ik het houden van afstand, geen handen schudden en elkaar vooral niet knuffelen. Ik geloof erin dat dat al heel veel doet. Dus daar houd ik mij nog steeds aan.

Toevallig had ik de yogales bij mij op bezoek in de tuin. Er was een vrouw bij die zich aan me voor wilde stellen door een hand te geven. Ik bood haar direct mijn elleboog, een heel bizar gevoel, maar het is niet anders. Zij schrok van zichzelf en besefte dat het voor haar nog geen gewenning was. Ik snapte het wel hoor, ik zou haar ook het liefst een hand gegeven hebben. Maar, hier houd ik me echt nog even aan.

Wel kijk ik uit naar het moment dat de horeca weer open mag. Wat ongelooflijk fijn voor ze, maar ze zullen het wel behoorlijk druk krijgen en naar ik denk in meerdere shifts gaan werken als ze op de 30% nog goed willen draaien. Maar dat maakt ons niet uit, wij houden van laat eten, zeker in de zomermaanden.

Ik ben benieuwd hoe jullie dit ervaren!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën