Drie tips om je deze zomer goed en mooi te voelen! - Gooisch... als lifestyle

Drie tips om je deze zomer goed en mooi te voelen!

Drie tips om je mooi te voelen! Met of zonder extra coronakilo's.

Wat is 2020 nu al een bijzonder jaar. Wie dit jaar nog grootse reisplannen had, of misschien wel op het punt stond om in het huwelijksbootje te stappen, vraagt zich nu af of het er nog wel van gaat komen. Voor wie hard aan haar summer body heeft gewerkt, of voor wie dag en nacht getraind heeft om in een strakke trouwjurk te passen, is dat natuurlijk een flinke domper. En dan hebben we het nog niet over de ‘bakgekte’ gehad die de laatste weken lijkt te zijn losgebroken. Heel Holland Bakt was nog nooit zo toepasselijk, want we doken massaal de keuken in! Aangezien de sportscholen al een tijdje dicht zijn, zullen we volgens experts dan ook allemaal een paar coronakilo’s aankomen

Dat is natuurlijk een beetje kort door de bocht, maar het laat wel zien dat we – ook in deze tijd – nog steeds heel erg bezig zijn met ons uiterlijk. Ook al zitten we allemaal binnen, het idee van een paar coronakilo’s erbij vinden we nog steeds niet fijn. Keukenkoningin Miljuschka Witzenhausen laat ons daarentegen zien dat alles relatief is. Zij zet zich al lange tijd in voor meer ‘body positivity’ in de wereld en zegt zich ook nu geen zorgen te maken om een coronakilootje meer of minder. Sterker nog: met de hashtag #eerlijkefoto wil zij een beweging creëren waarbij iedereen een ‘eerlijke foto’ van zichzelf durft te plaatsen. Miljuschka geeft aan dat zij er in het dagelijks leven heus niet zo florissant bijloopt zoals tijdens haar fotoshoots en dat we niet moeten vergeten dat hier een heel team aan professionals aan te pas is gekomen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Eerlijke foto Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen. Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld. Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizzas en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker. Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond word. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit in een bubbel van irreëel beeld. Het summum voor de jeugd is nu beroemd en rijk te worden via social. Maar dat is vaak niet gebaseerd op talent maar op uiterlijk wat resulteert in een ingreepje hier en daar, dure merkkleding en photoshop. Dus wil ik je vragen om jouw eerlijke foto te delen. Zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld. Deel het aub met #eerlijkefoto zodat ik het kan zien en zichtbaar kan maken. SIDENOTE!! Ik weet dat ik eraan bijdraag doordat ik voor mijn werk vaak shoots heb waar ik extra mooi word gemaakt door een team. Maar it takes an army. Dat is niet reëel, niet het echte leven. Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn makeuploze hoofd rond.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Geïnspireerd door Miljuschka delen wij graag drie tips om je deze zomer goed en mooi te voelen!

1. Laat je niet gek maken

Coronakilo’s of niet: jouw lichaam is van jou. Voel je je goed, dan verplicht niemand je om af te vallen of te gaan lijnen. Probeer hierin je intuïtie te volgen en vaker aandacht te besteden aan hoe jij je voelt. Dit slaat ook op de kleding die je draagt: niemand zegt dat je nog steeds in dat maatje 36 moet passen van vijf jaar terug. Sterker nog, als je jezelf in een te strak jurkje perst, zul je je alleen maar ongelukkiger voelen. Kies daarom voor kleding in een grotere maat die jouw figuur doet stralen. Zo voel en zie jij er goed uit, ongeacht jouw kledingmaat.

2. Ontvolg ‘het perfecte plaatje’

Merk je dat je onzeker wordt van de perfecte plaatjes op social media, neem hier dan bewust afstand van. Je hoeft al die superslanke influencers niet te volgen, dat is een keuze! Je zult merken dat je veel minder onzeker wordt van social media op het moment dat je alleen mensen volgt die passen bij hoe jij je wilt voelen.

3. Geniet van het leven

Als deze gekke periode ons iets laat zien, dan is het wel dat we moeten genieten van het leven. Sta stil bij de mooie momenten van je dag, zoals een goed gesprek met een dierbare vriendin of een gezellige middag met de kinderen.

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën