#Daslief - Gooisch... als lifestyle

#Daslief

Nederlanders kunnen soms wat asociaal zijn, bumperkleven, herrieschoppen of lelijk doen op social media. Maar soms, zoals in deze rare coronatijden, komt het beste in ons naar boven. We voorzien de eenzame buurvrouw van een pannetje soep, een applaus voor het zorgpersoneel. Onze samenhorigheid wordt vergroot. We zijn dankbaar voor alle mensen die nu voor anderen klaarstaan, van het zorgpersoneel tot de vakkenvullers. Dankbaar voor iedereen die, hoe dan ook, buren, familie en vrienden helpt. En het is gewoon ook hard nodig.

We hebben elkaar op dit moment en in de nabije toekomst harder nodig dan ooit. Ik werd zelf ook bedolven door bloemen van vrienden die ze voor mijn voordeur legde. Mijn buurman vreesde even dat ik was overleden en mijn voordeur een bedevaartoord was geworden. De attentie van een bloemetje of belletje is nu zo fijn. Zeker als je echt thuis werkt en alleen woont. De sociale contacten houden door dit soort acties stand.

Ontzettende lieve acties om de mensen door deze periode door te laten komen. De optredens bij de verpleegtehuizen. Een oma die vanachter het raam wordt toegezongen en de vele kaartjes die gestuurd worden. Het geeft een warm gevoel als je zoveel liefde ontvangt maar zeker ook geeft. Ik stuur een kaartje naar een tante in het verzorgingshuis en ik hoor van de verpleging dat ze heel de ochtend met een glimlach heeft gezeten na ontvangst ervan. Het zijn nu de kleine dingen die het hem doen. Een appje om te vragen of diegene nog gezond is en hoe het gaat. Dingen die we voorheen ook wel deden maar met minder aandacht of we ze soms vergaten.

We genieten meer van de kleine dingen, een boswandeling, een goede nachtrust of wat verse ideeën onder de douche om iemand nog een hart onder de riem te steken.

Het is een onzekere tijd waar we niets meer kunnen doen dat ons aan de regels te houden en lief te zijn voor elkaar. En moed te houden, wel met de kop omhoog. Ik hou hem hoog en koester alle lieve mensen om mij heen met hun gebaren, hoe groot of klein ze ook mogen zijn. Toch zijn er genoeg vragen maar geen antwoorden. Ik weet de antwoorden vandaag niet, laat staan morgen. Maar het mag, ik ben niet de enige…

Pas goed op jezelf en op elkaar, met liefde komen we al een heel eind…

 

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën