Botox, filters en andere pogingen… - Gooisch... als lifestyle

Botox, filters en andere pogingen…

We mogen weer!

We mogen ons weer laten verwennen door de schoonheidsspecialistes, kappers en pedicures. Weken ondergingen we het lichte verval van onze schoonheid tijdens de lockdown die het Corona-virus ons oplegde. Onze eigen saaie haarkleur werd weer zichtbaar. Onze gelnagels probeerden we in een wanhoopspoging zelf te repareren en die lichte fronsrimpel leek wel dieper te worden nu de botox ging uitwerken. Alles doen we om de ‘eeuwige jeugd’ maar te behouden, maar is het wel een haalbaar doel en zit daar onze schoonheid wel in?

Een kennis van mij is ervan overtuigd dat mannen mooier worden als ze ouder worden, terwijl vrouwen heel slecht opdrogen. Hij laat dit ook dan te pas en te onpas vallen. En het gekke aan het hele verhaal is dat veel dames om me heen dat geloven, want ik hoor het vaak terug. Alsof je als vrouw alvast je grafrechten kunt gaan regelen als je de veertig hebt aangetikt, omdat het mooie er wel vanaf is. Terwijl de andere sekte juist opbloeit en knapper wordt. Nou ik heb nieuws; de meeste mannen veranderen niet in een George Clooney. Nee hoor, hun huid en voor hun haar verliest het net zo goed van de zwaartekracht. Voor alle duidelijkheid; dat is niet erg.

Het schept juist een band. Kunnen we samen gezellig oud worden. Hoeven we niet meer zo hysterisch jong te blijven. Dat lukt namelijk toch niet, hoeveel ingrepen, botox of haartransplantaties je ook ondergaat. Bovendien zie ik ook knappe oudere vrouwen rondlopen en ik zie ook mannen, half zo oud, in wie het vuurtje ook al gedoofd is. Mooi zit niet in of een man of een vrouw bent. Mooi zit in de ogen. In glans en in energie. Natuurlijk was ik verleden week weer zo blij als een kind toen mijn lokken weer mooi geverfd en geföhnd waren. Mijn nagels die tevens voorzien waren van een juiste strakke gellak. Ik noem deze behandelingen een stukje zelfliefde en dat geeft een extra sprankeling die dan weer terug te zien is in de ogen. Hou van jezelf en dan zal je dat ook uitstralen, met of zonder filter…

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën