Grappen in tijden van nood - Gooisch... als lifestyle

Grappen in tijden van nood

1 april is de zogenoemde ‘Fool’s day’. Je zou het bijna dit jaar cancelen, want geen een grap zou de ongelooflijke situatie kunnen overtreffen wat zich nu in de wereld afspeelt.

Nu corona ons leven beheerst, is Nederland opeens heel wat cabaretiers rijker. De grappen en lollige plaatjes overspoelen onze social media. Soms ben ik verrast wat voor satire uit iedereens hoofd en handen komt. Want in tijden van crisis kun je in huilen uitbarsten, maar je kunt het ook verlichten en er grapjes over maken. Dan kom je deze bizarre tijd tenminste nog vrolijk door.

Wat mij wel opvalt, is dat mannen en vrouwen een nogal verschillend gevoel voor humor hebben. Dat roepen we niet alleen in het openbaar, maar het is ook echt zo. Doe je ogen maar eens dicht en denk aan iemand die volgens jou een heel goed gevoel voor humor heeft. Doe je ogen maar weer open. Ik weet niet aan wie jij hebt gedacht, maar een ding durf ik wel te gokken; het was een man.

Mannen vertellen grappen en vrouwen lachen om de grappen die mannen vertellen. Vrouwen lachen zelfs meer om mannen dan om andere vrouwen. Niet dat we erop zitten te wachten dat een man een hele dag dijenkletsers produceert, maar een man die de leukste teksten produceert, heeft vaak ook een hoog IQ. Dus het is het slimme brein wat erachter zit wat vrouwen zo aantrekkelijk vinden.

Hoewel ik soms wel moet lachen om de grappen over het coronavirus, ik realiseer me ook wel dat als je een naaste hebt die besmet is met dit verschrikkelijke virus, je er geen grap over kan tolereren. Dus al houden we met humor de zaak wat luchtiger en sleept galgenhumor ons erdoor heen, laten we wel beseffen dat ‘net over het randje’ nu niet op zijn plek is. Bovendien zullen we er na 1 juni allemaal grappig uitzien, nu alle kappers en schoonheidssalons dicht zijn. Zullen we dan grapjes over elkaar maken?

Blijf dus wel zuinig op jouw humor, maar nog belangrijker, op jouw gezondheid!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën