Uitslapen op maandag is geoorloofd! - Gooisch... als lifestyle

Uitslapen op maandag is geoorloofd!

We kunnen er niet meer om heen, we gaan er mee naar bed en we staan ermee op! Corona is sinds een paar weken ook in Nederland een feit. Iedereen spreekt erover en je hoeft de televisie maar aan te zetten en je wordt bij gesproken over de laatste update. Het is ongelooflijk dat dit de echte wereld van nu is…

In het begin dacht ik nog dat we in een slechte film terecht waren gekomen. Het komt bij steeds meer mensen echt binnen dat dit de werkelijkheid is. Hoewel… Gisteren, op zondag, deden we boodschappen bij de Makro. Met mondkapje op en handschoenen aan gingen we naar binnen. We waren niet eens een bezienswaardigheid, ondanks dat dit iets is dat je normaliter alleen in China ziet. Ik schrok van de hoeveelheid mensen binnen en ik schrok er eigenlijk ook van dat er echt een deel van de mensen de regels nog aan hun laars lapten. Ik meed ze, maar het was soms moeilijk.

Hamsteren was misschien niet het juiste woord, maar we hebben wel boodschappen gedaan opdat het mogelijk is om de rest van de week thuis te kunnen blijven (dus geen grote hoeveelheid toiletpapier). We nemen het advies van de RIVM serieus en willen het liefst zo weinig mogelijk buiten ons terrein komen.

Vandaag – op maandag – lag ik inderdaad wat langer op bed. Ik heb op bed, nadat ik gedoucht had, ontbeten en film liggen kijken. Dit doe ik echt nooit, maar het voelde heerlijk. Ik dank de dagen dat we gezond mogen blijven, al moet het op deze manier! De kinderen waren verbaasd, want ‘hé, zoiets doet mama nooit’!

Social media is een prachtige uitvinding op dit moment! Via deze weg houd je contact met familie en vrienden, of het nou via de telefoonlijn is of via Instagram of Facebook. Facetimen is op dit moment de enige manier om contact de houden met onze ouders. Maar hoe mooi is het dat we dat dan nu om de dag doen.

Corona, het is vreselijk, en ik hoop van harte dat er snel een oplossing komt voor dit virus. Corona brengt ook kleine lichtpuntjes met zich mee, zoals een schonere aarde en bewustwording van ons leven. Ik vind het moeilijk om over lichtpuntjes te spreken, terwijl tegelijkertijd veel verdriet in de wereld is. Daarom: houd vol allemaal, stay safe!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën