Kom jij altijd op tijd? - Gooisch... als lifestyle

Kom jij altijd op tijd?

Ik doe niet aan het zogenaamde ‘Brabantse kwartiertje’. Ik kom nooit ergens te laat. Echt nooit! Zelfs als er overal files staan, dan nog heb ik daar blijkbaar rekening mee gehouden of ze op slinkse wijze omzeild, zodat ik toch vijf minuten te vroeg aankom bij mijn bestemming. Soms dreig ik ergens zo veel te vroeg aan te komen dat ik mij vaak excuseer met teksten als: “Ja, het ging voorspoediger dan ik dacht, dus ik ben er al.” Of ik wacht op een parkeerplaats tot de tijd daar is om nonchalant binnen te komen. Nog steeds precies vijf minuten voor ik er moet zijn.

Door deze precisie snap ik het niet dat de meeste mensen uit mijn sociale omgeving zich moeten haasten. Net alsof ik als tijdsregelaar deze mensen aantrek. Sommigen vertrekken pas op de tijd dat ze al ergens verwacht worden. Meestal ook nog rustig hun spullen pakkend en daarna nog even relaxed op zoek naar hun autosleutel. Ik noem het structureel te laat komen een afwijking, maar ben wel jaloers op mensen die dan niet eens overstresst aankomen. En op hun gedachte dat een mens zich om deze dingen niet druk moeten maken, zeker niet als het ‘maar’ om vijf of soms wel om tien(!) minuten gaat. Heerlijk, als je zo kan denken!

Ik kan dat dus blijkbaar niet. En zo komt het dat ik op dit moment ergens vlakbij mijn afspraak in een kopje koffie van een benzinepomp zit te roeren en hierover nadenk. Is het niet beter om deze tijdscontrole nu eens af te schaffen? Om dat perfecte op tijd komen los te laten? Ik vrees dat het daar te laat voor is en ik dat mijn innerlijke controlfreak niet gun. Ik ben er gewoon weer precies op tijd, that’s me!

 

 

 

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën