Gooisch genieten met... Caroline den Hollander - Gooisch... als lifestyle

Gooisch genieten met… Caroline den Hollander

‘Gooisch genieten met…’: een rubriek waarin we de genietmomentjes, favorieten en hotspots van een dame of heer in kwestie ontdekken. We spreken met Caroline den Hollander (41), woonachtig in Vleuten en Nederlands importeur van het Australische beautymerk Alpha-H. “Ik ben altijd bovenmatig geïnteresseerd geweest in de huid en huidverbetering, omdat ik het syndroom van Ehlers-Danlos heb, een erfelijke aandoening van het bindweefsel, waarbij je collageen van slechte kwaliteit is. De dermatoloog gaf aan dat ik hier in de basis niet zoveel aan kon doen, maar wel grote invloed op de conditie van mijn huid kon uitoefenen door de juiste ingrediënten in de juiste dosering te gebruiken. Wat ik zocht vond ik uiteindelijk helemaal in Australië, bij Alpha-H. Het bestellen vanuit Australië en de invoerrechten maakten het echter een prijzig plaatje, daarom informeerde ik of er ook een Nederlandse importeur was. Die was er niet. Zo is mijn importeurschap begonnen.” In ‘Gooisch genieten met…’ deelt ze haar persoonlijke tips, tricks & favorieten. 

Mij kan je ’s nachts wakker maken voor…

Ik ben een nogal slechte (in)slaper, dus áls ik eenmaal slaap zijn niet heel veel dingen waar ik die luxe dan voor opgeef. Maar ik wil mijn bed wel uitkomen voor een fijne vakantie, chocola met zeezout en om mijn labrador Bono uit te laten als hij iets ‘vergeten’ is bij het laatste uitlaatrondje.

Mijn perfecte zondagochtend begin ik met…

Het zalige besef dat ik er niet uit hoef en me nog een keer om mag draaien. Heerlijk! Toch vind ik een gat in de ochtend slapen niet fijn; niks zo lekker als het gevoel dat er nog een hele dag voor je ligt waarin niks moet en je nog alle kanten op kunt met je tijd en je plannen.

Als ik moet kiezen tussen uit eten of thuis eten…

Uit eten, want ik heb echt een enorme hekel aan koken. Ik vind er niks aan, heb er nul gevoel en geduld voor. Je zal me desondanks nooit een kant-en-klaar maaltijd in de magnetron zien stoppen en ik doe ook niet aan pakjes en zakjes. Lang leve de wok en gevulde salades! Uit eten kun je me erg blij maken met Thaise curry, maar gezien mijn eigen kook oeuvre is eigenlijk alles wat ik niet zelf heb gemaakt een traktatie.

Mijn favoriete vakantiebestemming is…

Oeh.. moeilijk… er zijn zoveel mooie plekken op de wereld! Thailand was erg fijn, maar de sfeer in Californië in de zomer vind ik ook super. Ik zou graag nog eens een maandje of twee in LA verblijven in de zomer, om me even echt in die vibe onder te dompelen. Maar een campertrip door alle Amerikaanse staten of Canada staat ook hoog op mijn lijstje. Dit jaar ga ik drie weken naar Australië, daar kijk ik ook erg naar uit. Ik moet er zijn voor Alpha-H en knoop er dan vakantie aan vast, want voor alleen vijf dagen aan zakelijke verplichtingen ga je daar niet heen. Een mooi ‘excuus’ om er langer te blijven. Ik ga er gelijk een flinke donatie brengen aan een van de organisaties die zich inzetten voor alle dieren die zo verschrikkelijk lijden onder de bosbranden; ik hoop met eigen ogen te gaan zien dat het geld ook goed terecht komt.

Dit beauty product gebruik ik elke dag…

De Vitamin C Paste van Alpha-H. Er zit 10% ascorbinezuur in, een flink percentage van de van nature in de huid voorkomende vorm van vitamine C. Het wordt dus meteen door de huid herkent en opgenomen. Dat maakt het een superkrachtig product en de ultieme support voor mijn van nature collageenarme huid. Je voelt ‘m echt prikken, zeker als je huid er nog niet aan gewend is. Dat betekent dat het écht iets doet met de huid. Daarnaast is het een super primer en geeft het een hele mooie matte finish. Ideaal onder mijn SPF-dagcrème, zeker omdat vitamine C als antioxidant de werking van de SPF ook weer verbetert. Win-win dus!

Genieten betekent voor mij…

De ruimte en vrijheid hebben om mijn eigen keuzes te maken, zakelijk en privé.

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën