Primeur: Whisky meets bubbels! Glenfiddich lanceert de ware smaak van luxe - Gooisch... als lifestyle

Primeur: Whisky meets bubbels! Glenfiddich lanceert de ware smaak van luxe

‘s Werelds meest bekroonde Single Malt Scotch Whisky, Glenfiddich, laat een nieuw licht schijnen op de whiskywereld met de Grand Cru. Deze exclusieve whisky heeft 23 jaar gerijpt en heeft een elegante afdronk door een finish op zeldzame Franse cuvée (alias bubbel) vaten, een combinatie van de beste smaken uit Schotland en Frankrijk. Hiermee is de ware smaak van luxe gecreëerd. Wij van Gooisch waren bij de lancering!

 

 

Door de kunst van het experimenteren is de opmerkelijk rijke whisky, al intens van smaak dankzij de lange rijping in een Amerikaans en Europees eiken vat, verfijnd met invloeden van Franse cuvée vaten.

Elke druppel Grand Cru is het resultaat 23 jaar op vat liggen en 6 maanden ‘marrying time’. Marrying time staat voor het aan elkaar laten wennen van de whisky, dat zorgt voor harmonisatie van de vloeistof en luxe aroma’s van appelbloesem tot gekonfijte citroen en vers gebakken brood. In de mond bouwen rijke vanille, zoete brioche en perensorbet een mooie harmonie van smaken op; versterkt door een lange afdronk.

 

 

Glenfiddich Malt Master, Brian Kinsman: “Categorieconventies worden doorbroken. Dit is de enige Glenfiddich Single Malt ter wereld die deze uitzonderlijke bewerking ondergaat in deze Franse cuvée-vaten, die eerder een van de meest buitengewone mousserende wijnen ter wereld hebben bevat. Door het beste van beide werelden samen te brengen is het resultaat uitmuntend en een eerbetoon aan elk individueel cuvéevat waarin de malts zijn gefinisht.”

Wereldwijde Glenfiddich Brand Ambassador, Struan Grant Ralph geeft aan: “Mooie mousserende wijnen staan al lang bekend als drank om momenten mee te vieren. We wilden die gewoonte uitdagen door een variatie te bedenken die met deze feestelijke drank speelt, maar ook de substantie en zachtheid van Single Malt brengt.”

 

 

De slanke, zwarte glazen fles wordt gepresenteerd in een weelderige zwarte doos met een sprankelend gouden vuurwerkontwerp. De Grand Cru is verkrijgbaar bij de betere slijterijen voor €249,95. Wij van Gooisch hebben hem geproefd en zijn verrast. Eindelijk een feestelijke afwisseling van champagne! Santé.

 

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën