Ongemakkelijke situaties - Gooisch... als lifestyle

Ongemakkelijke situaties

Die aantrekkelijke man tegenkomen in de supermarkt, terwijl je nodig je haar had moeten wassen en juist op dat moment heb je die oude joggingbroek aangetrokken. Herfstbladeren uit je voortuin als een gek naar de straat vegen omdat je de veegzuigwagen van de gemeente aan ziet komen, die vervolgens een aantal meters voor je huis de zijweg inslaat. We kennen ze allemaal, dit soort gênante situaties. Hoewel je er achteraf meestal om kunt lachen, is het op zo’n moment behoorlijk awkward.

Zo kwam ik er (na 3 jaar!) achter dat de airco in mijn auto helemaal niet schoongemaakt moest worden, maar dat er een aan-knopje zat in mijn dashboard wat ik altijd had aangezien voor iets van het remsysteem. Niet zo gênant als ik daar alleen was achter gekomen, maar ik werd er op geattendeerd door iemand die met mij meereed en die ik net had verteld dat je mij over auto’s niets meer wijs kon maken.

Je komt binnen op een feestje waar je vrijwel niemand kent. De gastvrouw – de enige die je wel kent – geef je een zoen. Zij vindt het leuk dat je er bent, maar loopt dan even weg en komt nooit meer terug. Vanaf dat moment sta je er alleen voor. Die eerste minuut is ook even zo’n awkward momentje. Gelukkig babbel ik vaak en veel, dus aansluiting vinden is meestal geen probleem. Tot ik na een glaasje champagne overmoedig vroeg aan de dame naast mij (zij is voorzien van een watertje): “Wanneer komt de baby?”

Dat de dame naast mij helemaal niet zwanger was, maakte mij al ongemakkelijk, maar het werd nog erger. Na een kort toiletbezoek dacht ik toch even hip de dansvloer op te gaan met mijn nieuwe pumps. Alleen aan mijn killerheels hing nog een stukje toiletpapier, van ongeveer een meter. Ik dacht dat iedereen wees naar mijn dansende voeten, maar ik bleek juist het middelpunt te zijn van hilariteit.

Ongemakkelijke, gênante situaties… Ze zullen altijd terug blijven komen, en soms heb je het flink verpest. Natuurlijk deed je het niet expres, maar dat maakt niet dat je je minder klote voelt. Het grootste ongemak zit ‘m in die periode dat je erachter komt dat je die grote vergissing hebt begaan én dat je dit moet gaan toegeven. En soms is de situatie toch niet zo slecht als je denkt. Het maakt je misschien zelfs wat menselijker. Ik stuntel dus graag door!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën