Nazomeren: Met mijn ouders op vakantie! - Gooisch... als lifestyle

Nazomeren: Met mijn ouders op vakantie!

Het is 6 oktober en wij zitten op het strand in Spanje. Van thuis krijg ik berichten over regen, regen en regen. En vooral dat ik echt blij moet zijn dat ik hier ben. Vorig jaar was ik ook rond deze tijd in Spanje en kwam ik op 7 november naar huis. Ook toen zaten we op 6 november nog op het strand.

Het is slechts twee uurtjes vliegen om je onder te dompelen in een totaal andere wereld. Letterlijk het verschil tussen herfst en zomer, tussen koud en warm en tussen buiten of binnen zitten. Nog iedere avond eten we buiten, het enige dat je voelt, is dat het ’s avonds iets afkoelt en vooral dat het iets vochtiger is. Ik vind het nog altijd heel bijzonder dat ik hier mag zijn.

Dit jaar ben ik hier met mijn ouders. Een bijzondere tijd waarin ik hun aanwezigheid volledig in me opneem. Natuurlijk is het ook een beetje aanpassen, maar dan gaat het meer over de snelheid waarmee je dingen onderneemt. Mijn vader loopt met een rollator en is in alles wat langzamer. Geestelijk is hij nog altijd bijzonder scherp en ‘up-to-date’. Mijn moeder is aan de betere hand, zij tennist nog altijd op 85-jarige leeftijd! Ik mag me gelukkig prijzen dat ik ze allebei nog heb.

Veranderingen in het leven groeien met de tijd. Tot nu toe zorgde ik voor mijn kinderen die inmiddels 19 en 21 jaar zijn. Nog steeds komen ze bij ons voor vragen, maar zijn zelfstandig geworden. Mijn ouders zijn natuurlijk heel zelfstandig, maar gaan wel steeds meer op ons leunen. Ik heb de tijd, dus ik doe het graag. Ik krijg er veel liefde voor terug.

Samen praten we over vroeger, maar ook over nu. Hoe lastig het is om ouder te worden, hoe snel het is gegaan, maar ook hoe goed ze het nog altijd hebben en hebben gehad. Familieverhalen oprakelen en opslaan, verwijzingen naar oudtantes waarvan je denkt oh ja en herinneringen die je zelf eigenlijk was vergeten. Het maakt deze weken onvergetelijk, eigenlijk zou ik elke dag in een soort dagboek met verhalen vast moeten leggen.

We hebben genoten van het nazomeren, dit is wel heel erg onvergetelijk!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën