Het moederschap veranderde mij in een zacht ei - Gooisch... als lifestyle

Het moederschap veranderde mij in een zacht ei

Dat het moederschap je verandert, zal niemand ontkennen.  Het doet iets heftigs met je emotionele huishouding. Laat ik het vooral op mezelf betrekken – dus beter gezegd – het deed iets heftigs met mijn emotionele huishouding. Voor de geboorte van ons eerste kindje deed zelfs een grote tranentrekker als ‘Intouchables’ mij helemaal niets. Maar tegenwoordig is dat heel andere koek. Ik kan geen tv-programma meer zien met kinder- of ander vreselijk leed. Als ik het journaal op zet, krijg ik tegenwoordig al kippenvel. Dus toen ik via IT4Kids vernam dat er in Nederland ruim 423.000 kinderen opgroeien in een gezin dat onder de armoedegrens leeft.. tsjaa.. toen ging die waterkraan van mij direct open.

Dat dit mogelijk is in Nederland! Wij zijn één van de rijkste landen ter wereld en toch groeit 1 op de 8 kinderen op in armoede. Veel van deze kinderen missen de kans om te kunnen sporten. En nu denk jij waarschijnlijk: ‘Huh, zegt ze nu.. sporten?’ Ja, je leest het goed. Ik heb het inderdaad over sporten.

Normen en waarden

Isabel en Roderick sporten allebei. Ze zitten op zwemles en Isabel gaat op vrijdag naar turnen. Wij vonden (vinden) het belangrijk dat onze kinderen sporten. Want naast het plezier en de sociale contacten denken wij dat sporten ook helpt bij de ontwikkeling van talloze belangrijke waarden. Ik geloof niet dat wij de enige ouders zijn die er zo over denken, toch? Dus toen ik door Stichting IT4Kids werd uitgenodigd voor het Benefietgala, bedacht ik mij geen seconde en ging ik direct op de uitnodiging in. Deze trotse mama van vier kinderen trok haar mooiste jurkje, kittigste hooggehakte schoentjes en  één van haar beste vriendinnetjes uit de kast en vertrok naar Grand Hotel Huis ter Duin.

What happens in Vegas, Stays in Vegas!!

Daar stonden wij dan hoor.. in onze foto modus voor een smakelijke kiekje. Jut en Jul gingen er koos kinderloos een avondje op uit. Op naar het IT4Kids Benefietgala, inmiddels beter bekend als ‘not your typical gala’ gala. En het beloofde wederom een indrukwekkende avond te worden. Met het thema Las Vegas Edition. En zoals beloofd werd het dit jaar opnieuw ‘one voor in the books’. Zo openden wij het diner met een heerlijke fles champagne, genoten wij van de comeback van Gorden. En of dat niet genoeg was miste mijn lieve vriendinnetje – op weg naar het toilet – een traptrede en rolde in alle flair naar beneden.  Wel ja.. mij restte niets anders dan er in hoog tempo achter aan te huppelen. Je weet wat men zegt (‘als je van de trap afvalt, dan ben je snel beneden’) en uit ervaring weet ik nu wel te vertellen dat dit daadwerkelijk zo is. Eenmaal beneden liepen wij, alsof er niets gebeurd was, gracieus naar het toilet om onze neuzen te poederen.

Trots

Eenmaal terug aan tafel hoorden wij dat er deze avond maar liefst EUR 576.000 opgehaald is. Wat een mooie prestatie van IT4Kids! En wat is het toch een mooi concept. IT4Kids verzamelt oude hardware, knapt dit op en verkoopt het weer. De opbrengst gaat naar de minderbedeelden kinderen in Nederland zodat zij kunnen sporten. En wij hebben allemaal wel oude telefoons of misschien zelfs wel een computer waar we niets mee doen, toch? Dus eenmaal thuis heb ik onze oude mobieltjes bij elkaar geraapt om te doneren.

Tsja, als moeder ben ik enorm begaan met dit doel. Want ieder kind moet – net als de mijne – kunnen spelen en sporten. Wat vind jij hiervan?

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën