September is begonnen, de zomervakantie zit erop! - Gooisch... als lifestyle

September is begonnen, de zomervakantie zit erop!

Blogger Marieke Hagesteijn over haar zomervakantie

Zoals eerder gezegd, is voor mij iedere vakantie weer een periode die je afsluit en waardoor je uitkijkt naar het volgende. Wat een prachtige tijd hebben we achter de rug! We hebben gerelaxt en we zijn op pad geweest, we hebben gegeten en gedronken en we hebben gelachen en gehuild.

Bij de zomerse temperaturen in Spanje is het niet moeilijk om te relaxen. Je wilt alleen maar relaxen, want bij alles dat je doet, breekt het zweet je uit! Toch is er bij ons altijd een sterke behoefte om in ieder geval te bewegen of wel te sporten, en om af en toe iets anders te zien dan zwembad of strand. Met name door de dingen die je onderneemt, blijven de herinneringen langer hangen. 

Mijn gezin houdt van lekker eten, maar ook van kokkerellen. Die twee gaan dan ook goed samen! De etentjes buiten de deur zijn goed afgewisseld met heerlijk eten thuis. Uiteindelijk heeft dat ook zijn charme en persoonlijk vind ik het wel erg relaxed dat ik me niet hoef op te tutten om erop uit te gaan. Gewoon lekker vanuit de douche aan tafel, “who cares?” Drankjes horen daarbij en we hebben genoten van de happy hours op het strand. Gezellig om iedereen na een jaar weer terug te zien en in een paar uur tijd weet je van iedereen wat ze mee hebben gemaakt het afgelopen jaar!

Gelachen en gehuild… Ja, die twee horen er natuurlijk bij. Gelachen hebben we, zodanig dat de tranen over onze wangen biggelden. Zo heerlijk is dat! Maar we hebben ook zorgen gehad. Zorgen over onze ouders, die aardig op leeftijd zijn en mensen van de dag zijn geworden. Achteruitgang is lastig te accepteren. Je wilt het niet zien, maar het is er helaas wel. Het liep als een rode draad door onze vakantie, momenten van bezinning waren dagelijkse kost. Het hoort bij het leven en geeft ook wel iets moois terug. 

Maar goed, we zijn weer terug en iedereen gaat aan de slag. We genieten nog van de laatste mooie, warme dagen, waarbij september ook nog warm en fijn kan zijn. 

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën