Kop of kont? - Gooisch... als lifestyle

Kop of kont?

En dan opeens zo na een vakantie, is daar het terugkerende verhaal: zit dat jurkje net wat strakker of past die broek niet meer. Soms zijn het die paar pondjes extra die bij vele vrouwen (en vast ook bij mannen) er weer af moeten, maar bij anderen is er meer ‘schade’ aangericht en moeten er wat kilo’s af. Opeens vervloeken we de all-in resorts en die lekkere cocktails aan het strand.

Dit is natuurlijk niet verplicht, maar ik heb er echt last van. Een paar pondjes kunnen mij gestolen worden, maar als ik niet meer in mijn designerkast terecht kan, wordt het toch een groter probleem. Dat is voor mij de grootste motivatie: weer in dat jurkje passen, die eigenlijk al te strak zat, maar waar wel een flink bedrag is voor neergelegd.

Vroeger hing men aan het idee dat je als je die paar pondjes kwijt wilde, gewoon wat minder moest eten. Dat is nu wel anders. Nu moeten we opeens low-carb (oftewel koolhydraatarm) eten, of nog erger: koolhydraatvrij. Ik ben een pastaliefhebber en hou van een glaasje wijn, dus dan worden de zaken wat moeilijker. Bewegen is denk ik de beste optie, of ik moet de woorden van mijn moeder gaan naleven: ‘Kop of kont.’

Want val je af, dan krijg je daar meer rimpels in je gezicht voor terug. Tenminste, dat is de gangbare opvatting. Maar moet ik dan mijn appelwangen opofferen om voor een maatje 34 te gaan? Want laten we eerlijk zijn: die vijf kilo die er dan vanaf moet, gaat niet plaatselijk van onze billen maar verdwijnt zichtbaar in ons gezicht.  Tot die tijd beweeg ik gewoon met mate, ik wil die extra pondjes ervan af hebben en zeker niet meer, want anders stort mijn huid in. Een beetje opletten is voor niemand slecht. Die dieetopleving komt vast wel weer terug zo na de kerst, want dan is iedereen, inclusief ik, zijn koolhydraatloze inspanningen weer vergeten. Maar dat zien we dan wel weer…..

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën