Kleren maken de man - Gooisch... als lifestyle

Kleren maken de man

De herfst is weer begonnen en menigeen, waaronder ikzelf, is haar kledingkast weer aan het omswitchen met fijne vesten en sjaals. Maar hoe zit het met het kledinggedrag of met de kledingkast van de man?

Bijna een kwart van de vrouwen gooit wel eens stiekem een kledingstuk van haar man weg. Het gaat vaak om strakke zwembroeken, skinny en verwassen spijkerbroeken of nog erger: te hoog getailleerde broeken. Maar ook de sokken in sandalen zien wij het liefst verdwijnen, nietwaar? Het lijkt erop dat vrouwen blijven proberen om hun mannen op stijlgebied mee te slepen.

Na een klein onderzoek in mijn sociale omgeving houdt zo ongeveer 40 procent de volledige controle over de kledingkeuze van haar man door altijd zelf zijn kleding te kopen. Maar voordat de heren commentaar gaan leveren; het gros in mijn omgeving weet zich keurig zelf te kleden en vaak krijgen ze dan ook een compliment van mij.

Ik ben groot liefhebber van een heer in het maatpak. Zwakke knieën krijg ik ervan. Zeker gecombineerd met bijpassende riem en mooie Santoni’s schoenen. Het maatpak, het roept iets over zich als: “Pak me dan!”

Zo was ik laatst op een bruiloft waar ik met enige verbazing naar de schoenen van de bruidegom zat te kijken. Onder zijn onberispelijke pak had hij een paar sneakers. Ik dacht nog dat hij misschien de intentie had om zo snel mogelijk van het altaar weg te rennen, maar na enige navraag bij de jongere generatie – dat ga je nu eenmaal krijgen als 40-plusser – is dat de trend van nu. Prima, als het met fier wordt gedragen!

Maar het maatpak: een topper om naar te kijken als vrouw. De uitstraling van een persoon wordt anders en de persoonlijkheid wordt er door versterkt! Dus heren, stap af en toe eens uit je veilige zone en probeer wat anders aan te trekken dan je altijd al gewend bent. Je zult versteld staan wat een verschil in uitstraling je kunt maken als je eens totaal wat anders probeert!

Natuurlijk moet iedereen zichzelf blijven, maar dat kan ook op een wat andere manier. Want die kakikleurige drieskwartbroek met zakken aan de zijkant… Daar komt alleen Charlie Sheen mee weg….

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën