Van huisvrouw naar glamourgirl - Gooisch... als lifestyle

Van huisvrouw naar glamourgirl

Ken je dat… dat je voor de spiegel staat en het je bevalt wat je ziet? Nou dat overkwam mij dit weekend. Na een pittige make-over van een uur, waarbij ik mij drie keer had omgekleed, stond ik dan eindelijk in mijn kittige panterprintrokje en semi see trough top tevreden voor de spiegel. Ik voelde me “quite sexy”, al zeg ik het zelf. Daar liep ik dan met mijn lippen getuit, haren gekapt en op mijn hoog gehakte schoentjes de trap af naar beneden om mijn complimentje in ontvangst te nemen. Jawel.. het was immers datenight en vanavond gingen wij er koos kinderloos samen op uit. Maar eenmaal beneden gebeurde er niets… Helemaal niets..

“Hé, ben je daar eindelijk,” zegt Roy met een glimlach op z’n gezicht. “Dan kunnen wij gaan.” Waarna hij de deur uitloopt. Verbouwereerd loop ik achter hem aan, en in mijn hoofd ontstaat er kortsluiting. Uhhmmm, heb ik iets gemist? Misschien heb ik mijn vent wel teveel verwend?! Valt het hem niet meer op als ik mijn best heb gedaan? Is het mogelijk dat je man gewend raakt aan je kittige lookjes? Mijn hart gaat steeds sneller kloppen… “Is er iets lief?” vraagt Roy. “Nee hoor,” antwoord ik. En dan vervallen wij in onze gebruikelijke dialoog. Roy kijkt me aan en zegt: “Lief, ik merk dat er iets is.” “Nee, hoor,” antwoord ik ietwat timide. “Jawel, lief… ik merk het toch aan je,” zegt Roy weer.

Wat zal ik antwoorden… Ik ga toch niet leuren om een complimentje? Waar maak ik me eigenlijk druk om? Het is geen kwestie van leven of dood. Het gaat maar om een stom complimentje. Toch?! Maar een complimentje kan ik soms echt wel gebruiken, al helemaal na een dag vol flinke poepluiers en een stel ruzie makende kids. Ik bedoel… het is een wonder dat ik er na zo’n middag toch nog zo goed uit zie, al zeg ik het zelf.

Aangekomen in Amsterdam verwent Roy mij met een heerlijk diner. Wat kent hij mij toch goed! Want deze vrouw houdt van eten! En dan legt hij zijn hand op mijn been, kijkt mij diep in mijn ogen aan en vraagt hij of ik met een heerlijk bolletje ijs af wil sluiten. Maar natuurlijk wil ik dat, want vanavond ga ik he-le-maal los!  Dit etentje heeft zijn gemiste kans van eerder deze avond weer helemaal goed gemaakt!

Wij eindigen onze avond in een club. Roy is een waar elastiekje op de dansvloer en het zijn immers zijn dansmoves die mij destijds over de streep hebben getrokken. Ik werd tot over mijn oren verliefd toen Roy – mijn swingende waterlelie – op één van onze eerste dates de dansvloer veroverde.

Ik ga helemaal los op de opzwepende deuntjes van Sunny Jansen als er een vriendelijk ogende vrouw naar mij toe komt. Jawel, je leest het goed: een vriendelijk OGENDE vrouw, want niets blijkt minder waar! Ze tikt me aan en zegt: “Ik vind je echt een prachtige vrouw.” En net voordat haar heerlijke compliment mijn hersenen weet te bereiken, hoor ik ineens het woordje “maar” voorbijkomen.

Mijn glimlach maakt onmiddellijk plaats voor een ietwat geïrriteerde blik, want het woordje “maar” voorspelt niet veel goeds. “Ja, maaarrrr?” vraag ik haar. Ze kijkt mij aan en gunt mij haar meest zwoele glimlach en zegt: “Maar je moet wel je borsten laten doen, dat is nu eenmaal waar mannen van houden.” En dan draait ze zich om en danst vrolijk verder. Ik daarentegen sta er een beetje verloren bij. Ik had zoveel tegen haar willen zeggen, al had dat waarschijnlijk niets uitgemaakt. Mijn man claimt een billenman te zijn, maar toch bekruipt mij het gevoel van onzekerheid. Toen wij elkaar ontmoetten, had ik een prachtige cup C, maar na vier kids op de wereld te hebben gezet is mijn decolleté gedegradeerd naar een matige cup A. Tsja, zo als ik mijn avond begon, eindigde mijn avond ook: een beetje timide…

Eenmaal thuis besluit ik de avond van mij af te schrijven. Ik pak mijn schrift van Pfabmom erbij en sla hem open. En dan zie ik de volgende quote voorbijkomen: “At the end of the day I am thankful that my blessings are bigger than my problems” En zo is het natuurlijk he-le-maal! Dit had ik even nodig! Terug naar waar het allemaal om draait. Ik ben gezond, heb een prachtig gezin en dat is wat telt! Soms moet je er gewoon even aan herinnerd worden.

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën