Gooisch genieten met... Asaf en Tati van Manipura - Gooisch... als lifestyle

Gooisch genieten met… Asaf en Tati van Manipura

‘Gooisch genieten met…’: een rubriek waarin we de genietmomentjes, favorieten en hotspots van een dame of heer in kwestie ontdekken. Ditmaal spreken we Asaf en Tati, founders van Manipura. Tati (37) maakt mala kettingen en Asaf (46) is daarnaast yogaleraar en founder van LiveYoga, een yogastudio in Amsterdam Oost. Dochtertje Nina Joy krijgt er binnenkort een zusje bij: Tati is in oktober uitgerekend van haar tweede kindje. Sinds 2015 bouwen Tati en Asaf samen aan hun geliefde merk Manipura en maken ze prachtige sieraden en accessoires van natuurlijke edelstenen en kristallen. In ‘Gooisch genieten met…’ delen ze hun persoonlijke tips, tricks & favorieten. 

Met de zomervakantie gaan we het liefst naar…

We gaan het liefst tijdens de wintermaanden op vakantie. Ieder jaar weer reizen we van december tot en met februari de zon achterna. We zijn verliefd op Bali, waar we een eigen atelier hebben. Het is de perfecte vakantie, omdat we de ene helft van de dag rusten en de andere helft werken aan onze designs. Veel van onze sieraden zijn tijdens zulke vakanties gecreëerd.

De lekkerste koffie drink je bij…

Vlakbij ons huis zit een fijn koffietentje genaamd ‘Lot Sixty One’, op de hoek van de Kinkerstraat en Bilderdijkkade. Hier maken ze de perfecte koffie! Vanaf de Amsterdamse gracht de ochtendzon bekijken, terwijl je nipt van een Cortado met havermelk – ultieme vreugde!

Ons favoriete restaurant is…

Hippie Fish – een strandrestaurant in Zandvoort, met bij de ingang een bordje met ‘Slow down and stay awhile’ – is een fijne plek met een romantisch uitzicht. Ook op koudere dagen komen we hier graag, want dan steken ze binnen de open haard aan. We nemen graag onze hond Ginger mee en combineren een lange wandeling over het strand met heerlijk eten en gezelligheid.

Zo beginnen wij onze dag…

Onze dochter kruipt stiekem om 07:00 bij ons in bed en met z’n drieën knuffelen en lachen we, totdat we ons realiseren dat het tijd voor school is. We maken ons klaar, drinken koffie en eten ontbijt, om vervolgens naar school te lopen met Ginger. Hoewel we rustig aan doen, komen we vrijwel zelden te laat aan op school. Het lijkt erop dat ons gecoördineerde team van slaperige hoofden perfect en op tijd werkt. Wanneer Nina op school is en Ginger zijn ochtendwandeling heeft gehad, gaan we aan het werk: orders inpakken, klanten spreken, nieuwe designs fotograferen en brainstormen voor nieuwe producten en collecties.

Een spannend boek of een goede film…

De film ‘A Beautiful Mind’ – een Amerikaans biografisch drama gebaseerd op het leven van John Nash – is een speciale film voor ons. Aan het einde van de film geeft de hoofdpersoon een speech die ons in het hart raakt en ons laat beseffen dat de liefde voor elkaar het belangrijkste in het leven is. We zijn zo dankbaar dat we elkaar hebben. John vat zijn leven samen met een hartverwarmende bedankbrief aan zijn geliefde vrouw: “Alleen in de mysterieuze liefdesvergelijkingen kan een logische reden worden gevonden.”

Genieten betekent voor ons…

Aanwezig te zijn met de kleine dingen in het leven. Te voelen dat de zon je huid raakt. Genieten van het gevoel van het warme water op je lichaam tijdens het douchen. Vertragen en de schoonheid te waarderen die overal om ons heen is. De aanwezigheid van de mensen van wie we houden om ons heen te waarderen. Zo vaak mogelijk per dag dankbaar zijn.

 

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën