Vakantie, niets moet… - Gooisch... als lifestyle

Vakantie, niets moet…

Vakantie: niets moet...

Dat niets moet, is misschien wel het allermooiste aan vakantie. Niet moeten opstaan, die wekker hoeft nu even niet. Dus ik moet ook niet vroeg gaan slapen. Ik moet mij geen zorgen maken over dat laatste glas wijn, dat morgenvroeg misschien nog iets te nijdig in mijn hoofd zou kunnen blijven hangen. Daarnaast hoef ik ook niet te vrezen dat ik een aflevering voor het einde van mijn serie op Netflix moet afhaken. Nee, ik mag blijven kijken tot in de vroege ochtend, en dan voldaan en opgelucht indutten terwijl de wereld rondom mij weer tot leven komt. Ik mag immers uitslapen! Maar ook dat moet niet. Ik mag zelfs vroeger dan normaal wakker worden en mijn wandelschoenen aantrekken om vervolgens samen met mijn hond het Brabantse land weer eens te verkennen via een andere route, op een ander tijdstip. Dat geeft vaak een andere kijk op het landschap en andere geuren. En in de middag ga ik nog een dutje doen. Want niets moet, het is vakantie…

Vakantiegevoel

Als ik echt op vakantie ga, doe ik de eerste dagen op mijn vakantieadres helemaal niets. De kleding van gisteren lekker op de stoel laten hangen, de pumps in een hoek uitschoppen en daar laten liggen. Dit doe ik niet, maar het mag wel! Een flesje wijn of twee leegdrinken op een avond? Lijkt mij geen strak plan, maar ja, het mag wel. Niets moet. Ik wens het jullie ook toe. Minstens een paar dagen. Dat gevoel hebben dat alles kan. Dat is vaak niet zo evident, want je moet koken, je moet de kinderen entertainen, je moet jouw sociale leven bijhouden, je moet vroeg vertrekken om op je bestemming te komen, je moet dat museum absoluut zien als je daar in de buurt bent, je moet een mooi kleurtje krijgen op het strand. Maar veel van dat ‘moeten’, hoeft eigenlijk helemaal niet. Het enige wat moet, is genieten, maar zelfs dat is geen verplichting. Ik ga daar wel voor, een hele vakantie lang…

Fijne vakantie toegewenst en geniet!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën