Zongevoelige huid? Van deze ingrediënten wordt je huid blij!

Van deze ingrediënten wordt de zongevoelige huid blij

Zonbescherming voor de zongevoelige huid

Reageert jouw huid sterk op temperatuurschommelingen, de wisseling van seizoenen en bepaalde cosmetica? En heb je regelmatig last van roodheden, bultjes en/of jeuk? Grote kans dat je een gevoelige huid hebt. Dit huidtype vraagt een specifieke behandeling, vooral tijdens warme, zonnige maanden.

Gevoelig of zongevoelig?
Bijna de helft van alle Nederlanders heeft een gevoelige huid. Nu is de ene gevoelige huid de andere niet en bestaan gevoeligheden in alle soorten en maten, maar wat de gevoelige huid over het algemeen typeert, is een sterke reactie op externe factoren als het weer en cosmetica. Wanneer je huid niet per se gevoelig is, maar je huid wél reageert op zonlicht, kan het zijn dat je een zongevoelige huid hebt. Een zongevoelige huid reageert bovengemiddeld op UV-straling, met huiduitslag tot gevolg. Nog een gradatie erger is zonneallergie (of PLE).

Zongevoelige huid - zonbescherming van LadivalVoorkom irriterende stoffen

De oorzaak van een (zon)gevoelige huid is voor veel mensen onbekend. Het kan zijn dat een specifieke huidaandoening verantwoordelijk is voor het ontstaan van een gevoelige huid, maar veel vaker nog is een (zon)gevoelige huid te danken aan het gebruik van ‘verkeerde’ cosmetica. In veel huidverzorgingsproducten en zonnebrandcrèmes zitten stoffen waar de huid niet blij mee is, waaronder parfum, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Vooral parfum – wat een crème vaak zo’n prettige geur geeft – kan een grote boosdoener zijn. Controleer bij de aanschaf van een nieuw product het etiket. Zie je bovenstaande irriterende stoffen staan op de ingrediëntenlijst? Laat de crème dan liever links liggen.

Mild en kalmerend

De (zon)gevoelige huid vraagt om een milde benadering. Dit specifieke huidtype is blij met verzorgende, kalmerende ingrediënten die de huid tolereren en ‘m vooral niet verder irriteren.

Ingrediënten die de (gevoelige) huid hydrateren en kalmeren zijn onder meer:

Allantoïne. Dit van oorsprong natuurlijke ingrediënt heeft een kalmerende, anti-inflammatoire werking. Daarnaast staat allantoïne bekend om haar hydraterende werking. Ladival gebruikt allantoïne vanwege het kalmerende effect.

Het talgregulerende en natuurlijke ingrediënt zoethoutwortel heeft een positieve uitwerking op bacteriën en ontstekingen. Deze kalmerende stof is vanwege het milde karakter erg prettig voor de (zon)gevoelige huid.

Een van de meest bekende vochtinbrengende ingrediënten is glycerine. Je vindt deze stof in Ladival om de zonnebrandcrèmes prettig smeerbaar te maken en de huid vocht te laten vasthouden. Glycerine gaat uitdroging tegen en houdt de huid soepel.

Het milde, natuurlijke ingrediënt vitis vinifera seed-extract (druivenpitextract) werkt ontstekingsremmend en doet wonderen voor de gevoelige huid. Ook gaat de stof de afbreuk van collageen en elastine in de huid tegen, wat ‘m langer jong houdt. In de producten van Ladival wordt druivenpitextract gebruikt omdat het stofje bovendien van nature beschermt tegen UV-straling.

Wil je meer weten van Ladival? Volg Ladival  ook op Facebook!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën