Tips voor een goede nachtrust: Die Doornroosje was zo gek nog niet! - Gooisch... als lifestyle

Tips voor een goede nachtrust: Die Doornroosje was zo gek nog niet!

Tips voor een goede nachtrust: lekker slapen met deze tips van Esmeralda Korteweg

Slapen. Het wordt vaak als saai en nutteloos gezien, maar het is toch echt een van mijn meest geliefde bezigheden! Want tegen slapen kan geen potje crème of vitaminepilletje op. Je blijft er fit door én jong bij. Toch is goed slapen voor veel mensen nog niet zo vanzelfsprekend. Nu is het niet zo’n probleem als je een keer een nacht doorhaalt of slecht slaapt. Het lichaam herstelt daar best snel weer van. Het wordt pas een probleem als het vaker voorkomt en je nachten wakker ligt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat te weinig slaap echt ongezond is. We kunnen ons niet meer goed concentreren en het heeft bijvoorbeeld direct effect op onze huid (en uitstraling). Bovendien geeft slecht slapen stressklachten en ook daar word je op termijn niet beter van.

Tijd dus om Doornroosje in jezelf naar boven te halen!

7 tips voor een goede nachtrust (vooral tip 6 is een top-tip 🙂 ):

  1. Neem overdag regelmatig een pauze. Want hoe drukker je overdag bent, hoe minder goed je ’s nachts kunt slapen.
  2. Beweeg voldoende (op de fiets naar je werk, lopen naar je collega in plaats van bellen of mailen). Zitten is sowieso ongezond, dus twee vliegen in een klap!
  3. Pak buiten je lunch en niet achter je laptop. Heerlijk die buitenlucht (ook voor je huid een must do).
  4. Ga eens wat vaker offline (zeker net voor het slapen).
  5. Sluit de dag af met fijne gedachten; waar werd je vandaag blij van?
  6. Geen straf deze tip! Chocolade helpt je beter te slapen. In pure chocolade zit namelijk veel magnesium en dit stofje zorgt voor een goed slaapritme. Een goed excuus om toch dat stukje chocola te eten!
  7. Luister naar een app met een slaapmeditatie. Voor je het weet droom je over de prins die je – na een goede nachtrust – wakker komt kussen! Hoe fijn is dat?
Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën