Een statussymbool, maar niet kapot te krijgen - Gooisch... als lifestyle

Een statussymbool, maar niet kapot te krijgen

Horloge - rolex - statussymbool

Het is de droom van elke man en van steeds meer vrouwen: een Rolex om de pols. Een soort van statussymbool. Een duur statussymbool, maar dan heb je iets wat de rest van je leven meegaat en daarnaast; de markt in vintage horloges is levendig!

Ik draag graag de mannenklokken, stoer en robuust, het is tenslotte de mode! Stiekem spiek ik vaak bij diverse horlogesites, maar ik kom toch altijd op Rolex uit. De Ferrari onder de auto’s, de Hermès onder de tassen. Mooie damesmodellen met uitvoeringen die steeds luxer worden. Diamanten rond de kast, een parelmoeren wijzerplaat, het kan niet op. Zelfs voor stellen hebben ze de duo-Rolex, David en Victoria Beckham zijn daarvan de trotse bezitters. Of voor hele families, de Kardashians, wil je echt eens goed uitpakken! Of het type dat wel waterproof tot 12.000 meter is. Niet dat we daar nu zo vaak komen, maar toch leuk.

Jarenlang was mijn zelf aangeschafte Rado mijn favoriet, het klokje ging zelden van mijn pols af. Onder het motto van mijn moeder: ‘Iets wat duur is, moet je elke dag dragen. Dan geniet je er tenminste van, in de kast laten liggen in zonde’, heb ik genoten van mijn Rado, een mooi tijdloos model wat overal bij paste en stijlvol oogde.

Na het overlijden van mijn vader kreeg ik een doosje met de horloge dat bij hem ook altijd om zijn pols had gezeten. Alleen de sluiting was een beetje kapot, voor de rest was er geen schrammetje te zien. Een horloge van het begeerde merk Rolex, wat ik daarna graag wilde blijven dragen als aandenken aan mijn vader. Er was slechts een mankementje aan het horloge; het liep niet meer… Het horloge was stil blijven staan op de datum dat mijn vader stierf. Op dat moment was de tijd op, letterlijk en figuurlijk. Bij een plaatselijke juwelier heb ik het laten repareren en ik draag het horloge met fier en trots. Dat de tijd nog lang mag blijven lopen, genieten doe ik er al van, elke dag.

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën