Me-time: kies jij wel eens voor jezelf? - Gooisch... als lifestyle

Me-time: kies jij wel eens voor jezelf?

Me-time: momentje voor jezelf

Me-time: ik weet niet of dat direct verkeerde verwachtingen schept, maar soms is het toch heerlijk om even aan niets te hoeven denken. Om even geen rekening te hoeven houden met wie dan ook, je fiets te pakken, naar de sportschool te gaan, achter je schildersezel te kruipen, een serie bingen en eten op welk tijdstip dan ook?

Dat is wat ik doe als ik even een paar dagen alleen in Spanje ben. Natuurlijk wordt dit gecombineerd met het poetsen van het huis, de tuin sproeien en netjes maken en de was draaien. Dat gaat allemaal door en dat is ook normaal. Ik kies er misschien niet bewust voor, maar nu de kinderen wat ouder zijn, ben ik ook vrijer om te gaan en staan waar ik wil. Het huis hebben we en waarom niet gebruiken als het weer in Nederland ons even in de steek laat en je hier heerlijk van de blauwe lucht en vitamine D kunt genieten?

Vroeger moest ik er niet aan denken, ik kon me er niets bij voorstellen, maar nu kijk ik er ook stiekem af en toe een beetje naar uit. Natuurlijk voel ik me even rot als ik iedereen heb uitgezwaaid. De stilte overvalt je dan, maar dan zet ik lekker de televisie aan. Gezellig Koffietijd op de achtergrond! Series moest ik eigenlijk ook niet zo veel van hebben, maar nu heb ik het hier uitgevonden. Wow, ik kijk nu ‘Velvet‘ via Neflix. Een serie die gaat over een Spaans modehuis in Madrid. Zo geweldig en een bijkomstigheid is dat ik zonder ondertiteling ook mijn Spaans weer een beetje opvijzel.

In de loop van de tijd heb ik hier ook wat kennissen gekregen. Dus echt alleen hoef ik niet te zijn. Maar stiekem mijd ik ze ook wel een beetje deze dagen. Ik vind het echt heerlijk om even zo mijn eigen leven te kunnen leiden, en eerlijk, ja als ik straks weer naar huis vlieg ben ik dankbaar met wat ik bezit. Je realiseert je namelijk dat tegelijkertijd ook. En dan voelt het zo fijn om weer man en kinderen te knuffelen.

Nu nog een paar dagen zo genieten van mijn ‘me-time’ en dan uitkijken naar ‘naar huis gaan’.

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorie├źn