Vanaf 1 januari tellen wij af naar de lente - Gooisch... als lifestyle

Vanaf 1 januari tellen wij af naar de lente

Marieke Hagesteijn

Eindelijk, eindelijk, eindelijk… Wij worden zo blij van de lente. De wintersportfoto’s kunnen in het archief en zo gaan alle dikke truien weer achterin de kast. Op naar het voorjaar!

Zo heerlijk als je die eerste groene uitlopers ziet aan de bomen en planten. Dan weet je het zeker: de lente komt er echt aan. Ondanks dat we met elkaar een hele fijne wintersportvakantie hebben gehad, ga ik mij steeds meer afvragen of dit serieus mijn ding is. Ik kijk altijd zo uit naar het moment van weer buiten een kopje koffie drinken, genietend van de rust in het zonnetje.

Wat doet de lente met ons?

Het is toch lekker dat het weer langer licht is buiten? Nog twee weekjes dan gaat zelfs de zomertijd weer in. De dagen lijken gewoon langer. ’s Ochtends word je wakker van de vogels, zelfs dat geeft je energie om eruit te gaan. De lente brengt dat je weer zin hebt in een nieuwe garderobe. Natuurlijk niet direct alles eruit en nieuw erin, maar het is wel leuk om jezelf iets nieuws cadeau te doen.

En nog zoiets, hebben jullie ook zin in weer meer licht eten? Salades en zo? Stamppoten even niet? Ik stond vanochtend op de weegschaal, ik had het even niet gedaan, maar alles zat me wel een beetje strak. En ja, de verwachting was de waarheid! Twee kilo zwaarder dan normaal, ik noem het wintervet. Even lekker weer fris en licht eten en het is er zo weer af.

Ik kan er echt naar uit kijken om weer in de tuin te gaan werken. Ik denk zo maar dat het daar dit weekend wel van zal komen. Het huis opruimen, alle frutsels de deur uit, lekker schoon en licht. Vandaag heb ik wel gezellig al wat Paastakken in huis gehaald. Het zijn allemaal dingen die bij mij opkomen als ik denk aan de lente.

Straks zonder jas naar buiten en voor het eerst weer bbq-en. Ja, laat voor ons de lente maar komen. Wij hebben er helemaal zin in!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorie├źn