Gooisch genieten met… Sylvia Schaffrath - Gooisch... als lifestyle

Gooisch genieten met… Sylvia Schaffrath

Sylvia Schaffrath

‘Gooisch genieten met…’: een rubriek waarin we de genietmomentjes, favorieten en hotspots van een dame of heer in kwestie ontdekken. Vandaag spreken we Sylvia Schaffrath (46), het gezicht achter sylvia.nl. Sylvia is geboren in Hilversum en via wat omwegen is zij uiteindelijk voor de liefde naar het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland verhuisd. “Trouwen wilde ik eigenlijk nooit, maar met mijn grote liefde werd het zelfs een driedaags Wedding Weekend in London,” merkt ze op. In ‘Gooisch genieten met…’ deelt Sylvia haar persoonlijke tips, tricks & favorieten. 

Met ontbijt eet ik altijd…
Ontbijt is niet écht mijn ding. Doe mij maar een kop zwarte koffie. En dan nog eentje. Mijn wederhelft daarentegen zweert bij een goed ontbijt dus zo af en toe krijg ik een ontbijtje van hem: muesli (maak ik elke week helemaal zelf) een paar frambozen en blauwe bessen met vanilleyoghurt. Hoe lief is dat? Buiten de deur brunchen daarentegen, vind ik wél leuk. Bij voorkeur in Maastricht, bij Brandsøn bijvoorbeeld.

Sylvia SchaffrathMijn favoriete stad is…
London, without a doubt. Ik hóu van die stad, en mijn Lief ook. Dat is direct de reden dat we er getrouwd zijn. Enkel een klein clubje van naaste familie en de mensen die je ’s nachts om drie uur belt als er paniek is. Londen bruist, leeft, en niks is er te gek. Het enige jammere is dat wat wij leuk vinden als ‘tweede huis’ zomaar 2,5 miljoen pond kost haha! Dus gaan we regelmatig voor een lang weekend, of een week. In de winter gaan we tegenwoordig ook graag naar Dubai. Zon, zee, strand en zaligheid.

Als ik moet kiezen tussen sneakers of hakken…
Absoluut hakken! Alleen, ik moet tot mijn spijt toegeven dat ik niet meer ‘zoals vroeger’ de hele dag met een brede grijns op stiletto’s loop. Gelukkig heeft LK Bennett veel goeie pumps en Valentino loopt ook heerlijk.

De lekkerste koffie drink je bij…
CoffeeLovers. Vroeger enkel in Maastricht maar tegenwoordig vind je ze in meer steden. Op Plein 1992 in Maastricht kun je ook heerlijk uitgebreid brunchen, maar bij Dominicanen, de mooiste boekhandel ter wereld, hebben ze ook een kleine Coffee Lovers. Ik kom daar nogal vaak en geniet dan áltijd van een CoffeeLovers Cappuccino. Dat is een cappuccino met een extra shot espresso, dus sterker dan normaal. Een plak carrotcake of lemon cheesecake erbij, héérlijk!

Deze beautyproducten gebruik ik elke dag…
’s Morgens de Clarins cleanser met sinaasappel. Al járen. Probeer weleens wat anders, maar kom elke keer terug bij deze. Sowieso zwicht ik snel voor producten met sinaasappel/citrusgeur. Daarna een fijn serum of de gelcrème van La Mer.
Gevolgd door de Phyto Touch van Sisley, voor een kleurtje zónder eruit te zien alsof je make-up op hebt. Ik denk dat ik die al 20 jaar gebruik haha! Een andere fijne is de Glowing Base van Sensai. ’s Avonds gebruik ik weer Clarins, de make-up verwijderaar. Door de olie hoef ik nooit hard te wrijven en komt de mascara er makkelijk af. Ik gebruik geen waterproof make-up, maar deze is heerlijk. Daarna de zalige olie van Chanel. Hij ruikt heerlijk, is fluweelzacht én maakt supergoed schoon zonder me achter te laten met een trekkerig gevoel.
Gevolgd door een oogcrème, soms Chanel, soms Sensai, soms La Mer. Ik geloof wel in afwisseling en bovendien vind ik dat gewoon leuk. En tot slot een wimperserum, vroeger Revitalash, maar sinds een jaar Aphro Celina. Die verkopen ze bij ‘mijn’ brow bar The Luxury Floor in Maastricht waar ze ook mijn wenkbrauwen altijd weer mooi maken. Andere favorieten zijn de eyepads masks van Sensai en Shiseido, perfect als je een avond uit gaat! En de sheet masks van Star Skin, daar wissel ik veel mee af en die gebruik ik zeker één keer per twee weken.

Genieten betekent voor mij…
Cliché cliché, maar toch vaak de kleine dingen… In het weekend met mijn Lief uitgebreid de NRC Next en glossy’s lezen, koffie erbij en relaxen. Daarnaast met vrienden bijpraten onder het genot van een goed glas wijn, lekker uit eten, en ik kan me ook verheugen op een avond op de bank met een goed boek, een glas wijn, en een kat op schoot. Het kan soms heel eenvoudig zijn 🙂

Vergeet Sylvia niet te volgen op Instagram!

Wil jij ook jouw (Gooische) favorieten met ons delen? Meld je dan aan voor de rubriek Gooisch genieten!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën