Tutu rokken... - Gooisch... als lifestyle

Tutu rokken…

Daar sta ik dan in Antwerpen. Eerst even stiekem door de winkelruit kijken of dit wel echt de winkel is waar ik naar op zoek was. Ik ben voor mijn werk in Antwerpen en als de afspraak is afgelopen kan ik het toch niet laten om even naar het adres te lopen dat ik van tevoren al heb opgeschreven. Ik loop naar de deur van de winkel en open langzaam de deur en stap de winkel in. Mijn hart slaat een slag over als ik al die rokken in al de kleuren daar zie hangen. Een echte tutu winkel!

Langzaam kijk ik rond in de winkel; de ruimte is niet groot en de rokken hangen allemaal op lengte van de rok en dan in alle kleuren. Van kindermaten tot maten voor volwassenen. Een rek met t-shirts, truien en bomberjasjes maken de collectie helemaal compleet.

Zoals sommige dames gek zijn op spijkerbroeken, of hebben de hele kast vol liggen met panterprint kleding, ben ik gek op tutu rokken. Ik weet niet wat het is, maar als ik die rokken zie dan zijn het net magneten voor mij. Misschien is het het gevoel van een tutu aan hebben dat zo lekker is, veel stof en geen gewicht en een beetje dat ouderwetse ‘prinsessengevoel’. Ik weet het niet, maar als ik mijn tutu rok draag, voel ik me altijd speciaal.

Ik draag de rok ook op zoveel verschillende manieren dat ik ze bij iedere gelegenheid aan kan trekken. In de zomer draag ik er een t-shirt op, een spijkerjack en sneakers, heerlijk voor een leuke dagje winkelen of waar ik ook heen ga. Trek ik mijn hoge hakken aan en een chique topje, dan ben ik klaar voor een mooie avond uit. Voor alle gelegenheden daartussen stijl ik mijn tutu zo dat het past bij de situatie.

Als ik de lange tutu rokken, mijn favoriet, zie hangen in de winkel loop ik er gelijk in een rechte lijn naartoe. Bij het rek aangekomen kan ik het niet laten om met mijn hand langs de rokken te strijken: de tule voelt zo fijn aan. Dezelfde rok in al die kleuren zien hangen maakt kiezen alleen maar moeilijker. Iedere kleur wordt even uit het rek gepakt, voor gehouden en weer in het rek terug gehangen. Tot ik de juiste kleur uit het rek haal en voor me hou, dan weet ik het gelijk: dit wordt mijn nieuwe tutu.

Als ik de winkel met een tas in de hand uit loop dan kan ik alleen maar denken: een goede zakelijke afspraak gehad en de mooiste tutu gescoord. Mijn dag kan niet meer stuk. Nu op zoek naar mijn auto en naar huis. Wat ik morgen aan kleding zal dragen zal niet zo moeilijk te raden zijn.

Antwerpen, ik kom snel weer een keer terug!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën