Overdressed of underdressed - Gooisch... als lifestyle

Overdressed of underdressed

Hakken - overdressed of underdressed

Ik herinner mij nog de laatste keer dat ik underdressed was. Op mijn bureau lag een uitnodiging voor een opening van een nieuw kantoorpand van een onderaannemer. Ik ging er even snel naar toe. Aangezien ik in de Civiele sector werk en deze onderaannemer een groothandel van mobiele kranen was, dacht ik dat de locatie geen opgedirkt gebeuren zou zijn. Lekker in mijn jeans en op sneakers. Maar eenmaal daar dacht ik; had ik nu maar op zijn minst mijn hakken aangetrokken die ik altijd in mijn auto had liggen!

Het was voor mij een ongemakkelijk moment en ik deed mijn best dat gevoel niet kenbaar te maken in mijn netwerkgesprekken die ik daar voerde. Ik denk dat iedereen zich anders voelt in een net pak dan in een joggingbroek. Goedgeklede mensen worden tenslotte altijd nog hoger ingeschat, dit doet je zelfvertrouwen ook stijgen, dus ben je meer bereid om risico’s te nemen. Ik weet nu bij deze opening dat als enige underdressed te zijn je gemoedstoestand geen goed doet. Terwijl mijn hooggehakte Louboutins mij geen ander persoon maken, maar mij wel krachtiger laten voelen. Al is het maar dat ik me dan met mijn 1,85m on top of the world voel!

Nu was dit maar een opening, maar bij een echt officieel evenement of bruiloft resulteert het soms een lichte paniekaanval. Voor de heren is het vaak een makkelijker verhaal, men trekt een mooi maatpak aan en klaar. Als vrouw wordt het vaak een hele planning. De kapper moet geregeld worden, je wilt opgemaakt worden door een visagiste, want dat ziet er toch net even wat chiquer uit. Als ik dan eindelijk heb besloten welke jurk ik aan wil doen, blijkt deze toch nog even langs de stomerij te moeten. Dagen zijn we er mee bezig om maar niet underdressed voor de dag te komen en vaak hopen we dan nog wel dat er niemand rondloopt in een soortgelijke outfit. En anders maar lachen tot je er een kaakontwrichting van krijgt, want je wilt natuurlijk niet met een zuur gezicht op de foto’s verschijnen!

Overdressed zal dan ook nooit voorkomen. Beter overdressed zijn, dan nog eens het ongemakkelijke gevoel bij de desbetreffende opening. Underdressed zijn gebeurt mij sinds die opening dan ook niet meer. Naast mijn heels hangt er nu ook standaard een little black dress in mijn auto. Laat die uitnodigingen nu maar komen, geen stress meer…

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën