Heerlijk dat die eerste maand voorbij is! - Gooisch... als lifestyle

Heerlijk dat die eerste maand voorbij is!

Januari zit er weer op, ik word daar echt blij van!

Kort door de bocht: ik heb heel weinig met januari! Januari is vaak een maand met veel grijze dagen, alle gezelligheid is voorbij en het is echt back to business. Ik word echt blij van februari, de maand van, als het kan, wintersport en toeleven naar de lente.

Februari brengt je gewoon dichterbij de lente, warmere dagen en zon op je huid. Er verschijnen weer paaseitjes in de schappen. Februari is vooral de maand dat we ook dit jaar weer met het gezin gaan skiën. Ik realiseer me dat het altijd een dure week is, maar de herinneringen die je ervoor terug krijgt, zijn het dik waard. Van jongs af aan is het een vakantie die wij als gezin met elkaar gedaan hebben. Soms gecombineerd met familie, maar meestal met heel veel vrienden.

Samen sportief bezig zijn, heel veel lachten, aan het einde van de dag gezellig een drankje drinken in de après-ski en daarna lekker eten met elkaar. Vroeg naar bed, want ik ben meestal gesloopt na zo’n dag. Rozig ben ik van de kou, het sportief bezig zijn en misschien een beetje van de après-ski. Ik tel de dagen af, ik heb er heel veel zin in.

En daarna, maar dat is wel erg ver voor uit, gaan we naar maart en richting Pasen en de warmere dagen. Hoewel het volgens mij vorig jaar in maart ook nog erg koud was. Maar daarna kwam het goed, weten jullie nog? Een zeven maanden durende zomerse periode. Dus ja, ik ben blij dat januari voorbij is.

Vooruit denken, plannen maken, fantaseren over fijne momenten of vakanties, het is toch heerlijk! Ik ben benieuwd of jullie ook skiplannen hebben of juist een vakantie naar een tropisch oord hebben geboekt. Stiekem is dat laatste ook wel erg lekker, maar dat blijft voorlopig echt bij dromen.

Eerst maar eens de wintersport-spullen bij elkaar zoeken!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën