Wat is jouw reisbestemming dit jaar? - Gooisch... als lifestyle

Wat is jouw reisbestemming dit jaar?

Januari een maand waar we goede voornemens maken, plannen maken om het misschien anders doen dit jaar maar op Blue Monday beseffen dat we snel weer in onze gewoontes vallen. Januari, eigenlijk een beetje een saaie maand en met februari in het vooruitzicht zonder spannende gebeurtenissen bespreken we op de vrijdagmiddagborrel een speciaal onderwerp. Eentje waar iedereen blij leek van te worden ook; De reisplannen voor 2019!

Het jaar is pas fonkelnieuw en nog bijna 11 maanden groot, maar dan slaan we, zo in midden in de sneeuwvlokken van de winter, blijkbaar wel al volop aan het dromen over de hoogtijdagen van de zomer, straks, nog maar een half jaar. Er waren vrienden die nu al een huisje in Frankrijk hadden vastgelegd. In het Zuiden. Ergens aan de kust van Cannes. Daar moet je wel erg snel bij zijn want die met de mooiste zwembaden, tja die zijn in oktober blijkbaar al bijna allemaal volgeboekt.

Andere vrienden tonen foto’s van een boot zo groot als een gemiddeld appartement in Den Haag waar ze de kustlijn bij Monaco willen afvaren in juli en augustus. Compleet met bemanning en een adressenlijst waar je het beste in alle rust ver van de toeristische plekken kunt lunchen. Reizen waar vele van dromen maar die sommige verwezenlijken.

En dan nog de vrienden zoals ik die het nog niet goed weten. Ik weet het eigenlijk ook nooit. In juni ga ik dan even vloeken wanneer ik op zoek ga, maar ik vind altijd wel een bestemming en ben dan ook altijd blij. En dan heb je ook vrienden die gaan verbouwen en geen reisplannen hebben. “Je kunt ook niet alles in een jaar willen he?”. Heerlijk alle plannen van iedereen te horen bij de vrijdagmiddagborrel terwijl het buiten sneeuwt. Plannen en liefst een beetje snel want het jaar is zo voorbij. Je leeft wat, werkt wat, proost wat en je gaat op reis en voor je het weet klinkt je met de diezelfde vrienden alweer op 2020. En maak je weer nieuwe plannen…

Weten jullie al een perfecte reisbestemming van de zomer?

 

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën