5 redenen waarom reizen goed is voor je relatie - Gooisch... als lifestyle

5 redenen waarom reizen goed is voor je relatie

Reizen is goed voor je relatie

Heb jij samen met je lover al een vakantie voor 2019 op de planning de staan? Wordt het een week lang relaxen met cocktails op het strand? Of gaan jullie dit jaar voor avontuur tijdens een rondreis in een tropisch land in Azië? Waar je dit jaar ook voor kiest: reizen is goed voor je relatie. Duik daarom vanavond nog samen achter de computer om een vakantie te boeken.

1. Gezamenlijke herinneringen

Denken jullie nog vaak terug aan dat geweldige lunchtentje in Parijs? Of kunnen jullie nog vreselijk lachen om dat slechte hotel in Portugal? Tijdens een vakantie doe je een hoop nieuwe herinneringen op.  En dat is goed voor je relatie, want gezamenlijke herinneringen zorgen voor meer verbondenheid.

2. Aandacht voor elkaar

In het dagelijks leven heb je niet altijd genoeg tijd voor elkaar. We zijn allemaal druk met ons werk en willen als het even kan onze vrienden ook nog iedere week zien. Een datenight schiet er dan helaas vaak genoeg bij in. Op vakantie heb je gelukkig geen verplichtingen en heb je weer even alle aandacht en tijd voor elkaar.

3. Nieuwe ervaringen

Tijdens een vakantie stap je sneller uit je comfort zone. Voor je het weet dobber je met een duikbril en snorkel met je lover op het water in Curaçao, of krijg je in Zuid-Afrika de lokale specialiteit voorgeschoteld in een restaurant. Een vakantie levert vaak veel bijzondere nieuwe ervaringen op.

4. Meer plezier

Vakantie is naast ontspanning voor veel mensen ook plezier maken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel lachen een stuk gelukkiger zijn. Plezier is daarom heel goed voor je relatie. Ga samen op pad en bedenk waar jullie plezier uit halen.

5. Betere communicatie

Koppels hebben vaak betere gesprekken tijdens vakanties. Je hebt alle tijd om eens goed naar elkaar te luisteren en bent daardoor ook verdraagzamer. Goede gesprekken zorgen ervoor dat je meer naar elkaar toe groeit.

Benieuwd naar meer lifestyletips? Luister Gooisch Music!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën