New Years Eve - Gooisch... als lifestyle

New Years Eve

In deze maand, wanneer de dagen kort of druilerig zijn, zoekt men warmte onder kerstbomen, dekentjes en excuses om niet teveel naar buiten te gaan. Dat is gezellig en geeft ook een bepaalde rust. Want voor we het beseffen is het alweer lente, en dan wil ik weer veel te hard mee zijn met alle trends van vandaag.

Rust geeft ook tijd, tijd om stil te staan bij bepaalde momenten. Zo heeft iedereen van die momenten waarvan hij of zij feilloos herinnert waar men die dag of dat moment was.

Ik zat verleden jaar tijdens het inluiden van het nieuwe jaar in Kopenhagen. Hier stond ik op een groot plein, met vuurwerk en champagne in overvloed en ik was op dat moment gepakt door de magie van het land. Dat het ijskoud was, was ik snel vergeten. Het jaar ervoor zat ik in Antwerpen mijn Nieuwjaar te vieren. Je vergeet niet snel waar je was op oudejaarsavond. De wisseling van het jaar heeft toch een bepaalde impact op ons zonder dat het misschien een bijzondere gebeurtenis was.

Waarom dan ook Oudejaarsdag? Op die dag leven we heel bewust in het hier en nu. De tijd staat even stil, waarin we het jaar overdenken, gelukwensen uitwisselen met onze naasten en de mensen die we niet bij ons hebben knuffelen we in gedachten of we sturen een appje.

Het pleit dus voor het nemen van tijd. Want juist het nemen van tijd voegt kwaliteit aan het leven of aan het moment. Het moment dat we klinken op het leven aan het einde van het jaar. Onvergetelijk in het geheugen. Leef, lach en geniet, zet de tijd wat vaker stil en neem het moment in je op, dan wordt het zeker een mooi jaar om op terug te kijken.

Straks zal bij de meeste mensen hun allereerste woord in 2019 “GELUKKIG” zijn, hoe mooi is dat?

Een mooi 2019 vol liefde en gezondheid toegewenst!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën