Iedereen trekt even zijn eigen plan tijdens de kerstdrukte... - Gooisch... als lifestyle

Iedereen trekt even zijn eigen plan tijdens de kerstdrukte…

Het is donderdag voor kerst. Je merkt het overal, iedereen is druk! Ik vraag me dan wel eens af: “Wat doen al die mensen in de winkels?” Het is toch eigenlijk niet anders dan anders? Maar iedereen wil er op tijd bij zijn. Op tijd de cadeautjes in huis hebben, eten onder controle hebben en ook de ultieme kerstoutfit in huis hebben.

Ik merk het thuis. Het is een onrustige tijd. De kinderen hebben nog tentamens de week voor de kerst en ze moeten deadlines halen. Kortom ze zijn druk, bijna een beetje afwezig en hebben nergens tijd voor. Ze hebben veel aan hun hoofd en zijn zo toe aan vakantie. Soms heb ik een beetje met ze te doen, maar denk dan terug aan de tijd dat we er zelf middenin zaten. We hebben het uiteindelijk allemaal meegemaakt deze ‘niet-leuke’ stressvolle dagen.

Voor mijzelf geldt een beetje hetzelfde. Ik voel het in mijn lijf. Je loopt te haasten, te ruimen en te zorgen. Je voelt de adrenaline stromen. Waanzinnig eigenlijk als je erover nadenkt. December is een feestmaand en bij ons in het bijzonder met nog eens drie verjaardagen erbij!

Ach, het lijkt net of ik klaag, maar ik geniet enorm van de drukte. We houden van mensen in ons huis, trekken het aan en vinden het heerlijk om gezellige avondjes te organiseren. Zo ook met kerst: uiteindelijk gezellig samen zijn in een feestelijke outfit en lekker eten. Kerstdrukte hoort erbij. Later kun je relaxen in een rustige januari maand.

Nu nog genieten van een kerstboom in huis en alle lichtjes die branden. Ondanks de kerstdrukte brengt het veel gezelligheid in huis. We laten het gewoon over ons heen komen en gaan genieten van deze feestelijke dagen.

Zien jullie op tegen deze dagen, dan hebben we nog een tip voor jullie! Haal spelletjes te voorschijn of haal ze in huis. Wij spelen graag Yatzee of Vertellis. Je zult zien dat iedereen dat leuk vind, ondanks dat ze in het begin misschien een beetje sceptisch zijn!

We wensen iedereen hele fijne feestdagen en alvast een gezond en gelukkig nieuw jaar!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën