Filetijd is luistertijd - Gooisch... als lifestyle

Filetijd is luistertijd

Filetijd

Ik heb iedere dag file op mijn woon-werk traject. Meestal – en zeker in de ochtend – luister ik naar de radio en rol zo langzaam naar mijn werk. Dit doet denk ik 90% van de filerijders en veel mensen luisteren naar dezelfde zender.

Op een ochtend stond ik ook in de file met de radio op 538. Ik keek naar de auto links van mij en op dat moment keek de bestuurder van die auto naar rechts. Op het moment onze ogen elkaar zagen moesten we allebei tegelijk heel hard lachen. De bestuurder naast me stak zijn hand op en maakte het gebaar ‘5 3 8’ en ik knikte. We lachten nogmaals naar elkaar, zwaaiden en verdwenen beiden in de file. Zo leuk kan het in de file ook zijn, maar helaas gebeurd dat maar heel weinig.

Op de weg terug naar huis zit ik vaak aan de telefoon om op die manier mijn sociale contacten bij te houden, aangezien zij vaak ook op dat moment in de file staan. Even lekker bijkletsen, je hebt dan toch de tijd en hoef je dat in de avond niet te doen. Voor mij een goede besteding van de filetijd.

Alleen als ik het heel erg druk heb gehad op kantoor, dan heb ik niet altijd zin om te praten en luister ik vaak naar muziek. Dan wel mijn eigen favoriete muziek, die ik ongegeneerd meezing. Zeker in de file word ik wel eens vreemd aangekeken door filegenoten als ik met volle overgave aan het meezingen ben. Maar zeg nu eerlijk: in de auto klinkt je stem toch altijd als een nachtegaal? Die van mij in ieder geval wel.

Maar ik heb de laatste tijd iets nieuws gevonden om te doen in de auto en dat is podcasts luisteren. Hoe ik er precies mee in aanraking ben gekomen weet ik niet meer, maar ik vind het zeer vermakelijk. Wat ik luister? Ook dat ligt aan waar ik op dat moment zin in heb. Wel heb ik een aantal favorieten. Ruud de Wild heeft een hele mooie podcast waar hij 30 minuten met een bekende Nederlander een gesprek heeft. Echt fantastisch en voordat ik het weet heb ik dan al 30 minuten van de reistijd afgelegd. Als ik echt lang in de auto zit dan luister ik naar naar Dressed; een Engelstalige podcast over de geschiedenis van fashion. Een aflevering duurt ongeveer een uur.  Maar de allerbeste is voor mij Limetown. Het is een Engels hoorspel, maar het is af en toe zo spannend dat ik met kippenvel achter het stuur zit. Heerlijk!

Voor mij is filetijd echt luistertijd geworden. Laat de file maar komen…

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën