De herfst heeft toch ook wel zijn charme! - Gooisch... als lifestyle

De herfst heeft toch ook wel zijn charme!

Aan het aanbreken van nieuwe jaargetijden, zoals de herfst, kan je helaas niet ontkomen, je moet ermee dealen! Als je ons vraagt wat ons favoriete seizoen is, dan is dat met hoofdletters de ZOMER. Maar onze zoon en broer bijvoorbeeld geeft absoluut de voorkeur aan de winter. Hij houdt niet van in de zon zitten of te warme dagen (alleen als het om stappen gaat). Hij houdt juist van kou en zijn favoriete vakantie is naar de sneeuw.

Zo zie je, binnen een gezin kunnen er grote verschillen zijn. Het vallen van de bladeren, kale bomen en kou als je naar buiten gaat: nee, het heeft niet direct onze voorkeur. Toch brengt het ons ook weer samen. We trekken allemaal meer naar binnen. Er is meer aandacht voor elkaar, gezellig kokkerellen met elkaar in de keuken en vervolgens aan tafel! De kachel gaat wat hoger en de open haard laat weer mooie vlammen zien. Ja, herfst brengt een speciale, warme sfeer.

Je erop kleden is natuurlijk een feit. Warmere jassen komen uit de kast en de coltruien zijn een must. Dus voor ons alle redenen om samen de stad in te gaan. De spanning wordt opgebouwd, omdat we benieuwd zijn wat we tegenkomen. Als je niet bewust winkelt, dan kan het een super leuke verrassing zijn waar je tegenaan loopt. Overigens kan het zo maar zijn dat we met niets naar huis gaan. Bij ons is er nooit een moeten.

Misschien hadden jullie dat niet verwacht, maar wij kopen bewust. Er zit toch in ons achterhoofd ‘ik heb dit of dat en dat kan goed samen met dat’. Verstandig winkelen noemen wij dat en dan er heel blij mee zijn als je iets gaafs hebt weten te vinden. Perle had echt een nieuwe jas nodig en ging naar huis met deze prachtige rode jas van Alix, gekocht bij Amé Boutique in Dordrecht. Rood, wij vinden het geweldig om kleur te bekennen en niet in de grijze massa te verdwijnen.

Het was weer een heerlijk dagje samen! Kiezen jullie ook voor kleur, of blijven jullie liever bij grijstinten? Wat ik wel even kwijt wil over die grijstinten: wees alert, je bent ’s avonds onzichtbaar in het verkeer!
Succes met de kou! De volgende keer bereiden wij ons voor op de feestdagen.
Tot dan, Marieper

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën