Het blijft een gezellige boel zo langs de lijn! - Gooisch... als lifestyle

Het blijft een gezellige boel zo langs de lijn!

Van maandag tot en met vrijdag leeft ieder zijn leven. Tenminste zo lijkt het. Mijn man heeft zijn werk en is regelmatig ook ’s avonds nog druk. De kinderen studeren allebei en hockeyen ook nog fanatiek. Zodoende blijft er voor hun weinig tijd over om gezellig met mams een kopje thee te drinken.

Vanaf het moment dat de kinderen er waren, heb ik altijd veel tijd met ze doorgebracht. Toen mijn oudste zoon naar de lagere school ging, heb ik ervoor gekozen om te stoppen met werken. Mijn gevoel was zo, ondanks dat ik een super baan had als PA (Personal Assistant) van een heel veelzijdige baas. Eerder ging ik al terug naar part-time werken, maar bij mij ging er een knop om. Dat mijn baas niet gelukkig was met mijn zwangerschap, begreep ik later wel. Toen de kinderen indertijd ziek thuis waren, waren mijn gedachte ook niet 100 % op kantoor. Er veranderde gewoon iets met me en het kon!

Uiteindelijk ben ik er altijd voor ze geweest. En zo ook nu nog vind ik het heerlijk om bij ze te gaan kijken als ze moeten hockeyen in het weekend. Perle zei laatst zo iets liefs! “Mam, ik ben altijd zo blij als ik je langs de kant zie. Ondanks dat er veel mensen zijn, weet ik dan dat er speciaal iemand voor mij is!” Dat is toch fantastisch, dan weet je “ik heb het goed gedaan“. Wel ben ik blij dat ze nu allebei op zondag hockeyen. Vorig jaar nog stond het volledige weekend in het teken van hockey, nu kunnen we zaterdag tenminste nog wat ondernemen.

Maar zo’n zondag brengt ook veel gezelligheid. Naast het evalueren van de wedstrijd met de kinderen, ontmoeten we ook veel vrienden op de vereniging. Wij hebben vroeger gehockeyd bij dezelfde club en het voelt nog altijd als een beetje thuiskomen. De zondag gezellig afsluiten met een drankje op de club en daarna heerlijk naar een verwarmd huis om met de kinderen gezamenlijk te eten. Zo kennen we de winterse zondagen weer!

Voorlopig geniet ik er maar van!

X

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorie├źn