Wow, ik merk dat ik steeds meer over vroeger ga praten! - Gooisch... als lifestyle

Wow, ik merk dat ik steeds meer over vroeger ga praten!

Gastblog Marieper

Herkennen jullie dat een beetje? Ik betrap mezelf er steeds vaker op dat wanneer we met vrienden zijn we regelmatig in de verleden tijd praten. Het is fijn dat we over vroeger kunnen praten, maar gelukkig houden onze kinderen ons nog bij de tijd!

Laatst haalde ik iets op dat ging over een voorval van dertig jaar geleden haha… Ja, binnenkort hebben we namelijk een middelbare school-reünie. Terug in de tijd dus!  Maar ik dacht ‘serieus, dertig jaar geleden?’ Ik realiseerde me het direct dat we het erover hadden en dacht ‘wow, het is net of ik mijn ouders hoor praten’. Natuurlijk, ik besef dat het geweldig is dat we het überhaupt over zo’n lange tijd geleden kunnen hebben en laten we eerlijk zijn, ik hoop dat ik ook nog over iets kan praten dat zich over dertig jaar gaat afspelen.

Zo’n zelfde zin is ‘wat gaat de tijd toch snel’. Ja het besef dat dingen snel voorbij gaan. Ik hoor mijn moeder ook nog zeggen ‘geniet maar van de kinderen nu ze nog klein zijn’. En ja, daar is de waarheid: ik heb nu twee volwassen kinderen met gierende hormonen in huis rondlopen. Twee prachtige kinderen, maar dat kleine is helemaal weg.

Gastblog Marieper

Gelukkig wonen onze kinderen allebei nog thuis. Ja, daarvan besef ik me heel goed dat dat niet voor eeuwig is, maar daardoor gebeurt er wel iedere dag iets. Altijd weer even een andere noot waar we over kunnen praten of lachen. Heerlijk dat er iemand thuis is, als je zelf thuis komt. Bovendien houden ze je lekker jong, je weet tenminste wat er zich allemaal afspeelt onder deze leuke jongere generatie. Want ja, ook daar zit een stuk van herkenning! Hoe vaak denken we niet ‘oh dat hebben wij ook gedaan’, of ‘oh dat ging bij ons toen anders’.

Voorlopig genieten van het heden! Iedereen gezond en goed in hun vel, dat is toch waar alles in eerste instantie om draait. Genieten van elkaar, van onze ouders die we nog hebben en de gezellige vrienden om ons heen.

Herkennen jullie ook hierin?

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën