Trick or Treat! - Gooisch... als lifestyle

Trick or Treat!

Het is 31 oktober: Halloween! Een feestje dat niet alleen meer door kinderen gevierd wordt, maar ook steeds populairder wordt bij volwassenen. Het is hier nog niet zo ‘amazing’ als in Engeland, Ierland of Amerika, maar we zijn wel enthousiaster aan het worden over deze feestdag.

Enthousiast was ik nog niet helemaal toen er een hippe uitnodiging in mijn brievenbus lag voor een Halloween party met dresscode: Be Different, Be Scary!

Ik ben als Brabantse al blij dat ik na zoveel jaren nu eindelijk mijn ‘verkleed-rust’ heb gevonden in het feestje dat carnaval heet. Heb ik net alles op rit daarin, komt Halloween er opeens bij. Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen, dus slapeloze nachten had ik van het kostuum wat nog bedacht moest worden. Als pompoen was zo standaard, een heks zou vast zorgen voor opmerkingen als “altijd al gedacht!”. Het makkelijkste zou nog zijn een wit laken over mijzelf heen te gooien en klaar… Maar of dat  handig zou zijn om onder dat laken de bloedrode bruisende horror cocktails te drinken?

Een avondje achter mijn laptop deed mij nog meer twijfelen over een juiste binnenkomer op het Halloween feestje. Het was Heidi die mij compleet van mijn stuk bracht.

Als er een kroon voor Miss Halloween zou zijn, zou Heidi Klum deze verdienen. De afgelopen 17 jaar heeft Heidi Klum een statement gemaakt met haar jaarlijkse Halloween outfit. Met elke outfit blijft ze op de een of andere manier zichzelf overtreffen met een meer uitgebreide kostuum dan het jaar daarvoor. In eerste instantie waren haar kostuums mooi gemiddeld, niets te gek en niets wat de gemiddelde medemens, lees ik, zou kunnen kopiëren. Maar de laatste paar jaar heeft ze de lat zo hoog gelegd dat de meesten van ons niet eens in de buurt kunnen komen.

Neem bijvoorbeeld haar 2015 Jessica Rabbit kostuum… Als je het nog niet gezien heb, zeker even googelen, het is vrij indrukwekkend en mijn persoonlijke favoriet. Twee jaar geleden ging ze als niemand anders dan zichzelf… slechts 6 keer! Ze had 5 modellen die prothetische gelaatstrekken droegen om er te laten uitzien als haar klonen. Dit alles, natuurlijk, kon niet worden gedaan zonder de hulp van haar personeel en de duizenden en zelfs miljoenen dollars die ze besteedt om haar Halloween visie tot leven brengen.

Bijna de gehele nacht lag ik wakker, calculerend wat mij zo’n outfit zou kosten, om nog maar te zwijgen van de uren van onderwerping aan lichamelijke afgietsels, protheses en make-up sessies. Na een korte woelige nacht van slechts 3 uurtjes wierp ik in de vroege ochtend een blik in de spiegel. En ik zag opeens mijn outfit: Donkere kringen en een coupe ontploft! Het werd ‘een-24-uur-niet-geslapen-look’. Een puur natuur look waar zelfs Heidi weer niet tegen op kan.

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën