Opvoeding: Wat je erin stopt, komt er uiteindelijk uit... - Gooisch... als lifestyle

Opvoeding: Wat je erin stopt, komt er uiteindelijk uit…

Gelukkig gaan we dit jaar nog twee weken met het hele gezin op zomervakantie, daarna kiest iedereen zijn eigen weg. Maar hoe grappig is het om te merken dat de opvoeding toch nog iets gebracht heeft!

Als je samen op vakantie gaat, merk je dat niet zo. Je bent met elkaar, zoals altijd. Ongemerkt heb je samen een leven opgebouwd. Het is fijn dat je je kinderen een goed leven hebt kunnen geven en ze op een of andere manier toch uiteindelijk iets mee gegeven hebt.

Dat merk je niet een, twee, drie, moet ik eerlijk toegeven. Ja, natuurlijk zie je hoe ze in het dagelijks leven met anderen omgaan en dingen aanpakken. Eerlijk gezegd, heb ik het dit jaar pas echt goed gezien. Naar mate ze ouder worden, gaan ze meer met je delen op een andere manier.

Zo zien we Perle met zes andere meiden op vakantie gaan, waarbij zij een redelijk leidende functie heeft. De manier waarop ze verantwoordelijk is en besef heeft van het een en ander, stelt ons enorm gerust. We laten haar met een gerust hart gaan. Ook onze zoon gaat dit jaar voor de tweede keer met de auto alleen naar Italië. 20 jaar, best weer even los laten. Maar ook hij bereidt zijn zaakjes goed voor en heeft, in overleg met ons, alles onder controle. We waarderen dat enorm.

Opvoeden gaat dan eigenlijk ongemerkt, kinderen nemen veel over blijkt uiteindelijk. We zijn nog twee weken van elkaar gescheiden. De kinderen zijn inmiddels thuis en ook daar gaat alles door zonder ons. Grappig dus om echt te merken dat “wat je erin stopt, er ook een beetje uitkomt”. Een compliment waard en natuurlijk nemen we straks thuis snel de touwtjes weer over 😉 !

Meer over ons weten, lees verder op www.marieper.nl!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën