New York, New York - Gooisch... als lifestyle

New York, New York

schoenen New York

New York, volgens velen een heerlijke stad om een weekje door te brengen. Er is dan ook van alles te doen en te beleven. Niet voor niets ‘the city that never sleeps’. Alleen al rondlopen in die stad geeft energie en shoppen,  ja, dat kan je hier ook als de beste.

Zeg je mode, dan zeg je New York en schoenenverslaafde als ik ben, kom ik hier niets tekort. Natuurlijk zie je overal winkels van grote en bekende merken, maar ik hou van koopjes en ga vooral opzoek naar de beste deals. In the Big Apple zijn die op schoenengebied zeker te vinden. Je moet alleen even weten waar…

Neem de winkel Century 21. Op Manhattan zijn er twee en de grootste zit bij Ground Zero. De winkel ziet er niet uit, complete chaos en erg druk. Je eerste reactie is om gelijk weer naar buiten te gaan, maar doe dit niet! Na binnenkomst loop je recht op de tassen af, rekken vol met tassen waarvan een deel achteloos op de grond ligt. Dan pak je een tas van de grond en zie je dat je een Valentino van $1000 in je hand hebt die nu nog maar $600 kost. Loop langs alle rekken met tassen, want de meeste merken hangen er; Marc Jacobs, Versace, Rebecca Minkhoff, en dat voor een leuke prijs. Even een tip; als je een leuke tas ziet, neem hem mee, ook al hangen er meerdere. De kans is groot dat ze de volgende dag er niet meer zijn.

Hoe zit het dan met de schoenen? De schoenen waren iets moeilijker te vinden en eerst zag ik de schoenen van bekende maar niet hele grote merken zoals Nine West. Het lijkt alsof dit het is, maar dat is het niet. Er is ook een gedeelte met sneakers en daar om de hoek… Toen ik daar stond viel mijn mond open; alle grote merken die je je maar kan bedenken lagen daar alsof het de Schoenenreus was. De schoenen stonden op merk, maar in de dozen in het rek gepropt. Je hebt het hier over schoenen tussen de $400 en $700 outletprijs.

Miu Miu, Manolo Blahnik, Sophia Webster, alle merken die je maar kan bedenken liggen hier. Het enige is dat het maar enkele paren zijn en dat je heel veel geluk moet hebben dat je maat er bij zit. Ter geruststelling; iedere dag komen er wel nieuwe schoenen binnen. Voor een schoenenverslaafde als ik was dit de hemel en was ik de koningin te rijk. Wat een prachtige schoenen die daar gewoon voor de graai liggen.

Heb je nog niet je schoenen gevonden of ben je op zoek naar nog een paar, dan is er ook nog DSW. De winkel waar ik ben geweest was op de eerste verdieping van een gebouw. Boven kom je in een hele grote zaal met allemaal paden met kasten, waar bovenop de schoenen staan en daaronder de dozen met de andere maten. Gelukkig staan de schoenen op soort gesorteerd. En dan begint de zoektocht. Genoeg mooie schoenen en bekende merken. Qua prijs is deze winkel wel iets duurder dan Century 21 maar het aanbod is groter. De echt grote merken liggen hier niet maar een paar schoenen van Steve Madden of Kate Spade zijn ook zeker niet slecht om te scoren.

Beide winkels zijn echt een must om even te bezoeken als je in New York bent en van schoenen houdt. Al is het alleen maar om eens een paar schoenen van de grote designers vast te houden, voelen, ruiken.

Geniet van deze fantastische stad maar vergeet de schoenen niet…

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën