Zakynthos vakantie tips: van de leukste restaurants tot Shipwreck beach

Zakynthos vakantie tips: van de leukste restaurants tot Shipwreck beach

Zakynthos tips: ship wreck beach

Zakynthos vakantie tips: nadat we in december geboekt hadden, was het dan eindelijk zover! Op een vroege zaterdagmorgen (zeg maar gerust nacht) vloog ik naar Zakynthos, om hier een week ultiem te genieten. Met de nieuwe GOOISCH in mijn handbagage was ik er helemaal klaar voor. In deze blog deel ik mijn persoonlijke Zakynthos tips met jou!

Zakynthos vakantie tip 1: Restaurant Prosilio

Zakynthos is vrij populair bij Engelse toeristen. Gezellig volk, maar smaak hebben ze niet. Toen ik op Tripadvisor op zoek ging naar goede restaurantjes, hadden ongeveer alle steakhouses en andere goedkope restaurants ruim vier tot vijf sterren als waardering. Hmm, lastig! Hoe kan ik nou het kaf van het koren scheiden? Ik hou zelf namelijk van goed eten en een lekker wijntje, en ervaring leert dat dat niet altijd het geval is bij een steakhouse. Door een taxichauffeur werd ik getipt over Prosilio, een klein restaurantje in een van de zijstraten van het centrum. Het bleek het beste restaurant te zijn waar ik in tijden heb gegeten, het was heerlijk! Het is wel verstandig om vooraf te reserveren en houd er rekening mee dat dit iets prijziger is dan de gemiddelde steakhouse op het eiland. Na het toetje kan je nog lang naborrelen, ook de cocktails hier zijn een echte aanrader!

Zakynthos vakantie tip 2: Restaurant Yard of Taste

Nog zo’n fantastisch restaurant in het centrum van Zakynthos stad: Yard of Taste, ook wel Avli genoemd. De traditionele Griekse keuken wordt gecombineerd met vegan en organische invloeden en de uitgebreide menukaart biedt voor ieder wat wils. Je kan hier zelfs glutenvrij lunchen of dineren! De bediening is super vriendelijk en het interieur is hier op en top ‘instagrammable’.

Zakynthos vakantie tip 3: cocktails bij Base

Aan San Marco Square, een van de gezelligste pleintjes van Zakynthos stad, vind je Base. Loop bij dit café naar binnen en neem de trap naar de ‘roof bar’; vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad en natuurlijk de gezelligheid op het plein. Er draaien regelmatig hippe DJ’s bij Base en de cocktails zijn echt to die for. Mijn favoriet? Pulp Fiction!

Zakynthos vakantie tip 4: huur een auto, scooter of quad

Zakynthos is een vrij compact eiland; je kan eigenlijk het hele eiland wel in één dag verkennen. Het huren van een auto, scooter of quad is niet erg duur en dus zeker een aanrader als je een dagje actief wilt doen. Vraag bij het verhuurbedrijf of je hotel een kaart en of ze de mooiste hotspots willen aankruisen, zodat je weet waar je naartoe moet rijden. Tip: Xigia Beach is echt een must see! Het water is hier helderblauw en schijnt ook nog eens goed te zijn voor je huid.

Zakynthos vakantie tip 5: Shipwreck beach

Een van de meest populaire hotspots op het eiland is Navagaio beach, ook wel Shipwreck beach. Op het witte strand vind je een roestig zeewrak, dat daar al ligt sinds 1982. Nee, het is dus geen oud piratenschip, maar het werd wel gebruikt om onder andere sigaretten en drank te smokkelen. Tijdens de zomermaanden bezoeken ruim 6000 toeristen de baai, per dag! Je kan het strand met een bootexcursie bezoeken, maar wij raden je aan om met de auto naar de klif te rijden en Shipwreck beach van bovenaan te bekijken. Het is hier vaak iets rustiger dan op het strand zelf.

P.s. We deelden eerder ook al de leukste Mykonos vakantie tips met je, ook een prachtig Grieks eiland!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën