Trots op mijn roots - Gooisch... als lifestyle

Trots op mijn roots

Terugblik…
Als één van de schilders langs de box van onze zoon loopt blijft hij even staan om te kijken.  En dan verschijnt er een frons op zijn gezicht. ‘Hoe komt dat kind van jou zo donker?’ ‘Jouw man is toch blank?!?’ Als ik hem aankijk schiet ik in de lach. ‘Ja, mijn man is inderdaad blank.’ ‘Ik daarentegen ben een mengelmoesje.’ Hij kijkt me aan alsof ik van een andere planeet kom, dus waag ik nog maar een poging. ‘Ik ben een mixje, een halfbloedje.’ ‘Mijn ouders zijn Surinaams – lees: vader heel en moeder half – en het enige dat ik heb meegekregen zijn mijn weelderige krullen.’  En dan valt het kwartje.

Heden
Ik vind al onze kinderen prachtig… maar op dat heerlijke kleurtje van onze twee jongens ben ik stiekem toch wel heel erg trots. Nooit gedacht dat ik mijn roots zo goed zou vertegenwoordigen.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik bij de kiosk in de rij stond. Voor mij stond een dame met een super slechte permanent. En net wanneer ik haar permanentje – in mijn gedachte – ongegeneerd sta af te kraken, draait ze zich om om mij te vragen welke producten ik voor mijn permanentje gebruik. Mijn mond valt nog net niet open! Verontwaardigd kijk ik haar aan. Zag ze mijn natuurlijk gekregen krullenbos daadwerkelijk aan voor een permanentje?!? Ik tover mijn allerliefste glimlach op mijn gezicht en leg de dame vriendelijk uit dat ik mijn krullen van ouders heb gekregen en haar niet verder kan helpen.

Duo penotti
Ik kom uit een gezin met vier kinderen en op mijn tweelingzusje na lijkt verder niemand op elkaar. Mijn zus is licht getint met donkere ogen en donker haar. Terwijl mijn broerlief rossig haar, blauwe ogen , sproeten en een blanke huid heeft. Kortom: in een gemengde relatie is het altijd de vraag welk kleurtje jouw kindje meekrijgt.

In augustus ben ik uitgerekend en zoals iedereen ben ik super nieuwsgierig naar hoe ze eruit zal zien. Zal ik wederom mijn roots goed vertegenwoordigen?

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën