Blog Ankie: Just smile!

Just smile!

Als blikken gekruist worden in Nederland, dan is het gebruikelijk om de ander een glimlach of knik te geven. In Korea daarentegen is dit minder normaal. Als je daar elkaar niet kent, dan negeert men elkaar. Wanneer de blikken hier gekruist worden, kijkt men snel weg of wordt men in het ergste geval zelfs boos wanneer je glimlacht.

Ik heb mij een tijdje geleden voorgenomen om gewoon iedere dag mensen te groeten met een glimlach en het heeft effect! Mensen worden toegankelijk, een vriendelijke groet terug. Het verbetert mijn eigen stemming en (hopelijk) die van anderen.

Het verlichtte mijn stress, maakte mij gelukkiger en ik denk dat ik nu wel een krachtigere gezichtsuitdrukking heb dan het bedrukte koppie van weken geleden.

Ik paste het overal toe, mijn mooiste glimlach, aan de norse kassavrouw, de chagrijnige slager en aan de boze buurman die niet tevreden was met dit warme weer. Ik merkte dat er gelijk een betere sfeer ontstond. De norse kassavrouw pakte nog netjes mijn boodschappen in zodat ik wat tijd had om met de knappe man achter mij een praatje te maken. Ik kreeg zelfs een worstje bij de slager aangeboden en mijn boze buurman vroeg ik of toch niet even koffie kwam drinken, want zijn vrouw had taart gemaakt.

Mijn omgeving viel het ook op. Ankie die altijd glimlacht? Ik kreeg bezorgde vriendinnen aan de deur of ik toch niet aan de alcohol zat gedurende 24 uur?  Of had ik misschien een nieuwe liefde? “Nee,” antwoordde ik glimlachend. Ik heb gewoon een nieuw voornemen.

Voornemens worden vaak gemaakt, maar helaas komt de illusie na een paar weken, omdat ze toch niet haalbaar zijn of dat men het gaat versloffen. Maar ik blijf sterk!

Mijn voornemen ga ik consequent aanhouden. Dus mocht je mij zien lopen met een glimlach om mijn gezicht, ik ben niet aan het dagdromen over Mister Right, maar ik ben gewoon vriendelijk. Probeer het eens een dagje en je zult zien dat je opeens een stuk vrolijker wordt. Dus geniet van de zon deze dagen en just smile!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën