Wat fijn dat ze nog met ons mee gaan... - Gooisch... als lifestyle

Wat fijn dat ze nog met ons mee gaan…

Het was een enerverend jaar, als je rekent van zomer naar zomer. Alles draaide natuurlijk om het slagen van onze dochter, maar we hebben ook nog een zoon die zijn tweede jaar van zijn studie in ging. Plannen maken voor vakanties was met elkaar continu opzij geschoven. Eerst maar afwachten hoe alles zou aflopen.

Onze dochter maakte wel het hele jaar door plannen of beter gezegd, ‘ze sprak haar ideeën uit over aankomende vakanties’. Deze varieerden van backpacken met een vriendin tot alleen op vakantie naar Canada en van met een vriendinnengroep op stap gaan tot op vakantie gaan met haar vriend. We luisterden natuurlijk naar haar, hoopten het een, en verwensten het andere. Uiteindelijk pakte het voor ons als ouders gelukkig goed uit. Ze koos ervoor om met haar vriend richting Curaçao te gaan. Best een luxe bestemming, maar we vonden dat ze het verdiend had. En samen met haar vriend stelde ons ongelooflijk tot rust, want vandaag de dag hoor je toch de naarste verhalen.

Een vakantie met vriendinnen komt er ook nog aan, maar die is bij ons om de hoek. Dus mocht er iets zijn, dan staan we natuurlijk voor haar klaar. Ik weet, ze is al 18 jaar, maar je blijft het gevoel hebben dat je ze nog af en toe een reikende hand moet bieden. Ze is overigens hartstikke zelfstandig, dus ze zou het makkelijk aan kunnen, maar voorlopig zijn wij als ouders erg blij dat het zo is gelopen.

En ‘last, but not least’ er is ook nog een periode van twee weken dat we met elkaar zijn. Gewoon als gezin nog op vakantie is voor mij een droom die nog uit komt. We hopen natuurlijk dat ze ons zo nu en dan blijven opzoeken, het is in ieder geval een teken dat onze kinderen graag bij ons zijn. De twee weken met elkaar zal bestaan uit gezellig met elkaar ontbijten, lekker zwemmen, genieten van de Spaanse zon en vooral heel veel gesprekken en herinneringen maken. Volop genieten wordt het, een snik als ze straks hun eigen weg kiezen met vrienden, maar wetende dat zij ook daar ongelooflijk naar uit kijken. En eerlijk gezegd samen met elkaar, mijn partner en ik, biedt ook weer allerlei mogelijkheden. Dus al met al een heel tof vooruitzicht, echt niets te klagen!

En na de vakantie natuurlijk nieuwe kansen voor onze dochter die begint aan een studie in Delft: Bouwkunde! Een stoere meid! Hierover later veel meer en nu ook al te lezen op Marieper.nl.

Natuurlijk zijn we benieuwd naar jullie vakanties, gaan bij jullie de kinderen nog mee en hoe voelt dat?

Marieke

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën