You can leave your hat on - Gooisch... als lifestyle

You can leave your hat on

Ik heb altijd een zwak gehad voor hoedjes. Niet als gimmick, maar als aanvulling op mijn garderobe. Het geeft net dat beetje extra aan mijn outfit en pimpt de boel lekker op!

Gelukkig zie ik de hoed wel steeds vaker op straat, bij zowel mannen als vrouwen. Ik vind het een heerlijk item en raad iedereen aan die wat nieuws wil; Ga voor een leuke hoed! A woman is not really dressed unless she is wearing a hat…

Een hoed was de ideale oplossing voor een bad hair day op een zondag. Een fietstocht gepland in het hartje van Antwerpen gaf mij ook de zekerheid dat ik er nog charmant uit zou zien mochten de weergoden mij slecht gezind zijn. En in een modestad zoals Antwerpen mocht ik wel wat extra fashion uitstralen!

Eenmaal na wat rondjes te hebben gereden kreeg ik zin in een ijsje en ik fietste richting de grote markt van Antwerpen. Daar was net een viering bezig van de plaatselijke voetbalclub die na zoveel jaar gepromoveerd was naar de erecompetitie. Een uitzinnige drukke menigte was deze overwinning met veel lawaai en de nodige drankjes aan het vieren.

Mijn favoriete ijssalon zat gevestigd aan de andere kant van de markt en ik besloot mijn fiets te parkeren en te voet door deze drukte te gaan. Mijn hoed werkte als een rode lap voor de blije voetbalsupporters en na 10 meter was ik hem al 3x kwijt geweest aan enkele mannen, die de hoed overigens ook goed stonden. Ik dacht dat het wijzer zou zijn mijn witte gleufhoed in mijn hand te houden. Mijn hand in de gleuf want die witte rand zou toch eens zwart worden!?

Zo liep ik richting mijn doel; een ijsje! Einde van de wandeling was ik een sjaal en button rijker van de Antwerpse voetbalclub en wat zoenen van supporters. De drank en sfeer zaten er goed in, tevens bleek dat ze mijn omgedraaide hoedje in de hand als een bedelvorm hadden beschouwd. Ik telde maar liefst €27,34 (de centjes leven bij onze zuiderburen).

Met een brede glimlach heb ik mezelf getrakteerd op een grote Antwerpse Coupe, terwijl ik op het terras supporters naar mij hoorde zingen; “Dan wil ik wel dat jij je hoed op doet, die mooie witte want die staat je goed!” 

Na een half uurtje was ik weer bij mijn fiets, mijn hoedje op en terwijl ik bij mezelf dacht dat als ik het nummer “you can leave your hat on” had gevolgd mij dat vandaag alleen windeieren had gebracht. Ik glimlachte en hoorde bij het verlaten van de stoeprand het kleingeld in mijn tas rinkelen, eigenlijk een onbetaalbare dag…

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën