Een echte man... - Gooisch... als lifestyle

Een echte man…

Ik ben dol op mijn grote gezin. Heerlijk zo’n huis vol kinderen.  Als het op kinderen aankomt, dan zijn er een paar zekerheden en één daarvan is dat ons huis overdag wordt ingenomen door de kids.

Ik kan er enorm van genieten als ik ze zie spelen met auto’s, poppen, strijkkralen en ga zo maar door. En in de ideale wereld zouden onze kinderen enorm enthousiast worden van het woord ‘opruimen’. Maar wij leven niet in een ideale wereld en eerlijk is eerlijk.. einde van de dag is deze mama gewoon de klos.

Als Roy thuiskomt van zijn werk staat er een heerlijke maaltijd op tafel en zijn alle sporen van de chaotische middag vol kinderplezier weer uitgewist.

Roy is een voorbeeldige vader. Hij is niet alleen grappig…  zo draait hij zijn hand er niet voor om om luiers te verschonen. In zijn vrije tijd wil hij leuke dingen met ze doen, maar opruimen? Ho maar! Tsjaaa mannen en opruimen. Zien mannen het echt niet of willen ze het echt niet zien?

Als ik zondagochtend de woonkamer inloop blijf ik even staan om de ‘schade’ te inventariseren.  De vieze vaat staat nog op het aanrecht en de eettafel ligt bezaaid met allerlei spullen. Aangezien wij de hort op zijn geweest is er van opruimen helemaal niets terecht gekomen. Ik besluit eerst even een uurtje te sporten, mijn hoofd leeg te maken, voordat ik al die troep (ik bedoel, al dat speelgoed) opruim.

Zo’n drie kwartier en bijna 10 KM verder ben ik he-le-maal gesloopt. Ik heb mijn rondje cardio met moeite overleefd en het zweet gutst van mijn voorhoofd. Als ik de woonkamer binnenstrompel tref ik een schone keuken en opgeruimde eettafel aan.  Ik weet wer-ke-lijk niet wat mij overkomt!

Roy staat uitgeput in de keuken. Als ik hem vraag of het wel goed met hem gaat kijkt hij me aan. “Lief, ik ben kapot! Ik heb echt zo hard gewerkt! Ik heb de vaat en de eettafel opgeruimd… pfff.. wat een werk!”  Hoe graag ik hem ook zou willen zeggen dat wij moeders dit iedere dag – en soms wel meerdere keren per dag – dag doen, besluit ik mijn mond te houden. Want mijn man heeft net zoooo hard gewerkt om de boel op te ruimen en ik wil hem zijn momentje niet afnemen. Wel is mij duidelijk geworden dat mannen het dus echt wel zien.

Foto Romy & Roy: Chantalle Laurent Photography

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën