Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigd als je het deelt - Gooisch... als lifestyle

Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigd als je het deelt

Een groot gezin zie je steeds minder. Gezinnen met veel kinderen komen voornamelijk voor in de Biblebelt. En wat wordt er eigenlijk bedoeld met een groot gezin?!?

Ik bracht Isabel naar school toen ik spontaan werd gefeliciteerd met mijn zwangerschap. Er verscheen direct een glimlach op mijn gezicht en ik voelde de vreugdebubbels borrelen in mijn buik. ‘Dankjewel, wat attent!’ antwoordde ik. ‘Zo vallen wij ineens in de categorie groot gezin.’ En bij het uitspreken van deze woorden voelde ik mijn wangen rood kleuren. De moeder die mij zo hartelijk had gefeliciteerd keek me verbaasd aan en zei: ‘Met drie kinderen behoorden jullie toch al tot deze categorie?!?’  Enigszins ongemakkelijk lachte ik de laatste opmerking weg en liep door naar de klas van Isabel.

Ik ben me ervan bewust dat ouders vroeger meer kinderen op de wereld zetten. Drie kinderen waren eerder regel dan uitzondering. Tegenwoordig is dat anders. Kennelijk vindt de één een gezin met drie kinderen al groot, terwijl ik daar heel anders in stond.  En misschien heeft dat wel te maken met waar ik zelf vandaan kom. Ik kom uit een gezin met vier kinderen en mijn ouders gingen hier super makkelijk mee om. Ik heb ze nooit horen klagen dat het te zwaar of te veel was. Ik vond het super gezellig en wij kwamen nooit iets te kort.

Roy en ik staan er heel nuchter in. Met je derde kind ben je onderhand een expert in het verzorgen van baby’s. Je gaat overal veel relaxter mee om. Isabel gaat overdag naar school en Roderick gaat 1 dagdeel per week naar de peuterspeelzaal. En zo heb ik genoeg tijd om van – onze allerkleinste – Noël te genieten.  En als de kinderen thuis zijn vermaken ze elkaar. Dus geloof het of niet, maar ik maak me totaal niet druk om de vierde.

En natuurlijk  is de keuze helemaal aan jou en moet een groot gezin je ook gegeven zijn. En hoewel sommige mensen niet zo enthousiast reageren op mijn vierde zwangerschap zweef ik lekker rond op mijn grote roze wolk.

Want hoe leuk is het om weer lekker te kunnen babyshoppen en ditmaal weer voor een meisje. En zo heb ik van de week heel trots mijn eerste baby aankopen gedaan bij Littlelovedones.nl.

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën