Beste vriendinnen zijn, maar ook een moeder-dochterrelatie hebben, kan dat?

Beste vriendinnen zijn, maar ook een moeder-dochterrelatie hebben, kan dat?

Het is al 20 jaar geleden dat ik beviel van onze zoon. Super blij waren we natuurlijk met hem. Toen ik voor de tweede keer in verwachting was, zei ik zoals waarschijnlijk iedereen: “het maakt me niet uit wat het wordt, als het maar gezond is”. Toen het uiteindelijk een dochter bleek te zijn, was ik echt ongelooflijk blij. En dat we uiteindelijk zo’n goede relatie met elkaar hebben gekregen, dat het aanvoelt als dikke vriendinnen, maakt het wel ongelooflijk compleet.

We hebben onze kinderen redelijk beschermd opgevoed. Het zat waarschijnlijk in mijn genen dat ik graag thuis wilde zijn voor de kinderen toen ze naar school gingen. En het kon, dat speelde ook mee. Dus ik zei mijn baan als PA op en koos ervoor om de kinderen een rustige en veilige plek thuis te geven. In mijn gevoel heeft dit wel degelijk mee gespeeld in de relatie die ik nu heb met de kinderen. Bij ons thuis wordt over alles open en eerlijk gesproken. En eerlijk, ja er zijn ook wel eens momenten dat ik hun zeg: He, ik hoef echt niet alles te weten;).

Nu ze groter zijn geworden, ondernemen we hele andere dingen. Zo is de Efteling inmiddels ingeruild voor een dagje naar de stad, hoewel mijn dochter nog steeds, en met name met de Winterefteling, graag gaat. We genieten ervan om samen op stap te zijn en hebben zo onze vaste momentjes. Na haar toetsenweek bijvoorbeeld gaan we altijd even naar de stad. Gewoon winkels kijken, what’s new, samen borrelen en snacken en natuurlijk gezellig kletsen met elkaar.

Heerlijk kletsen over van alles!

We kletsen over van alles! We voelen elkaar zo goed aan. Ik herken zo veel van mezelf in haar, dat ik haar heel goed begrijp. Ik denk dat dat al een belangrijk gegeven is voor onze relatie als moeder en dochter. We horen ook regelmatig van anderen dat ze vinden dat we bijzonder zijn samen. Ik ben daar blij om en trots op. Nu zijn de leeftijden nog zo dat we samen festivals bezoeken, op vakantie gaan, stedentrips doen, filmpje pakken. Ik begrijp als geen ander dat naarmate we ouder worden dat wel minder of misschien anders zal worden. Overigens brengt ze veel tijd door met vriendinnen en haar vriend hoor!

Uiteindelijk blijft er niet geheel onbelangrijk een stukje opvoeding en begeleiding over. Ik denk dat dat bij ons op een natuurlijke manier ging en gaat. Ze heeft nog niet ongelooflijk gepuberd of dwars gelegen, dus veel conflicten hebben we niet gehad. Je blijft tenslotte moeder en soms zijn er echt wel grenzen.

Marieper

Sinds november 2017 hebben we zelfs samen een blog. Een blog waar we veel over onszelf kwijt kunnen. Zij gaat dit jaar examen doen en schrijft veel over haar stress, keuzes die ze moet maken en zaken waar ze tegen aanloopt bij het volwassen worden. Ik als moeder leer van haar en begeleid haar tegelijkertijd. Samen schrijven we hierover en we hebben zoveel plezier in alles dat op ons pad komt. Natuurlijk hopen we dat we een succes worden, tenslotte mag je de lat altijd hoog leggen.

Volgen kunnen jullie ons op www.marieper.nl, www.facebook.com/moederendochter en natuurlijk op ons Instagram account www.instagram.com/marieperh.

Liefs,

Marieke

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorie├źn